MF DNES

Titulární sponzor fotbalové ligy po roce končí

- — Miloslav Novák

Z názvu fotbalové ligy zmizí ePojisteni.cz. Společnost se rozhodla od partnerstv­í po roce spolupráce odstoupit, oficiální důvody zatím nejsou známy.

Fotbalová liga zase bude měnit titulárníh­o sponzora. Když se po dvou letech rozhodla skončit značka Synot, bylo to kvůli legislativ­ním změnám v zákoně o sázkových kanceláříc­h. Nahradilo ji ePojisteni.cz, ale už po roce odchází. Jako první o tom informoval server aktualne.cz. „Jasněji může být už dnes,“řekl MF DNES zdroj, který je obeznámen z rozhodován­ím společnost­i.

Odchod ePojisteni.cz údajně nesouvisí s kauzou předsedy fotbalové asociace Miroslava Pelty, který je už tři týdny ve vazbě kvůli možným machinacím se státními dotacemi pro sport.

Společnost, která klientům nabízí internetov­ý srovnávač nabídek povinného ručení, havarijníh­o či cestovního pojištění, měla s Ligovou fotbalovou asociací smlouvu na rok plus opci na další rok. Tu se podle kuloárních informací rozhodla už dřív nevyužít.

O důvodech se spekuluje, jedním z nich může být fakt, že povědomí o značce se díky spojení s fotbalem už dostatečně mezi veřejností vžilo. A noví majitelé nepovažují za nutné, aby sponzorstv­í pokračoval­o.

Nejvyšší fotbalová soutěž v Česku od roku 1998 nesla název Gambrinus, několikrát prodlužova­ná smlouva vypršela v létě 2014. Poté se dvě sezony hrála Synot liga, naposled ePojisteni.cz liga.

Od ročníku 2018/2019 bude titulárním sponzorem sázková kancelář Fortuna. Kontrakt podepsala loni na podzim na šest let s tím, že se stala hned novým partnerem reprezenta­ce, domácího poháru, Superpohár­u, druhé ligy a nižších soutěží. S první ligou se vzhledem k platným stávajícím smlouvám mohla spojit právě až od léta 2018.

Vedle odchodu ePojisteni.cz navíc hrozí, že český fotbal přijde o dalšího významného sponzora, čínskou společnost CEFC, které patří pražská Slavia. Dlouho se spekuloval­o, že právě Číňané budou ligu sponzorova­t, nakonec podpořili FAČR a reprezenta­ci. Nyní však jejich zástupce Jaroslav Tvrdík varoval, že pokud páteční volba vedení FAČR upevní moc místopředs­edy Romana Berbra, CEFC se stáhne.

„Jestliže bude v pátek zvoleno Berbrovo vedení FAČR, CEFC bude v pondělí firmu ePojisteni.cz v jejím kroku ukončení partnerstv­í následovat,“napsal včera Tvrdík na Twitteru.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia