MF DNES

Karolína, favoritka? Zdaleka ne

- — Miroslav Němý

ádná jiná žena už nemá na Roland Garros nižší číslo. Karolína Plíšková ale takové „numerologi­i“věří pouze pramálo.

Důvody byly znát i ve chvíli, kdy do druhého grandslamu roku naskočila proti Číňance Čeng Saj-saj.

V prvním setu byla dva míče od prohry – zabrala, sebrala soupeřce dvě podání za sebou a bylo.

„Začátek ale byl z mojí strany dost nervózní,“přiznala Plíšková.

Zpět k číslům: světová – a tím pochopitel­ně i turnajová – jednička Angelique Kerberová z Francie zmizela rychlostí TGV, vypadla v 1. kole. Pro úspěšnější z dvojčat Plíškových, dvojku na Roland Garros, to vytvořilo snadně řešitelnou rovnici: pokud projde do finále, stane se královnou žebříčku.

Vypadá to svůdně, ale... „Je jedno,

Profesor Thomas nic nezakrývá, nejlépe je mu v horách při turistice. „Tenis mám rád, ale nejsem žádný bláznivý nadšenec. Baví mě se dívat, jak ho lidi hrají, ale jinak ho moc nesleduju,“vypráví.

Loni těsně po Vánocích mu zavolal jeho dobrý známý z Česka Radek Kebrle s prosbou, zda by za ním nemohla přijet jedna nová pacientka. jestli jsem nasazená dvojka, nebo dvacítka, pro mě je na antuce těžký každý zápas,“přiznává.

Ani proti čínské soupeřce s ofačovanou nohou to ostatně nebylo žádné galapředst­avení. Teď je na řadě Ruska Jekatěrina Alexandrov­ová (která by se ráda stala Češkou), což je pro 2. kolo stále příjemný los. A aby to nezapadlo: dál než přes 2. kolo ještě Karolína Plíšková v oranžovém království v 16. pařížském obvodu nikdy neprošla.

„Zatím to ani jednou nebylo tragický,“usmívala se, když měla bilancovat své tréninky na antuce. Byla to odpověď upřímná, protože Karolína P. se nemaže s údery ani se slovy, a také odpověď výstižná. Být nejvyšší „přeživší“nasazenou je hezké, ale její situaci to nemění.

 ?? Foto: AP ?? Turnajová dvojka Karolína Plíšková zvládla na Roland Garros první kolo, na úvod porazila Číňanku Čeng Saj-saj 7:5 a 6:2. „Začátek byl hodně nervózní, ale jsem ráda, že jsem postoupila,“řekla Plíšková.
Foto: AP Turnajová dvojka Karolína Plíšková zvládla na Roland Garros první kolo, na úvod porazila Číňanku Čeng Saj-saj 7:5 a 6:2. „Začátek byl hodně nervózní, ale jsem ráda, že jsem postoupila,“řekla Plíšková.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia