MF DNES

Co nabízejí kandidáti?

-

Na to se mě ptali i minulý týden na schůzi moravské komory a odpovídal jsem: Vy volíte, pánové. Představuj­í se vám tři kandidáti, znáte jejich přednosti a rozhodujet­e jen vy. Jestli se někdo s někým zná, baví, domlouvá, to je asi u každých voleb, ale já to nepřeceňuj­u. Navíc jsem požádal Rudolfa Řepku, generálníh­o sekretáře FAČR, aby oslovil UEFA s prosbou o vyslání delegáta, který se za UEFA valné hromady zúčastní, což se stane.

Vám Berbrova pověst nevadí?

Věřím tomu, v čem spočívá moje přidaná hodnota. Jsem tři a půl roku v čele STES a dokážu Berbrovi čelit. Xkrát jsme měli rozdílný názor, ale když jsem přinesl věcné a logické argumenty, nikdy si nedupnul. Řekl: O. K., dobrý, klidně to takhle udělejte. Ale hlavně si uvědomte, že fotbal je na hraně. Není to Roman Berbr versus média a veřejné mínění, ale Roman Berbr versus média, veřejné mínění a ti, kteří nám pomáhají fotbal ekonomicky zajistit.

Myslíte, že té rovnici rozumí?

Velmi dobře, není jiná možnost. A je jedno, kdo ve volbách uspěje. Pokud někdo chytne fotbalovou pyramidu, otočí ji vzhůru nohama, zatřese Ano. ● Ne. Jsou tři. Libor Duba, Petr Fousek a Martin Malík. Jeden z nich se zítra stane šéfem fotbalu. MF DNES přinesla se všemi kandidáty (v abecedním pořadí) původní rozhovory. V úterý: Libor Duba Včera: Petr Fousek Dnes: Martin Malík

s ní a vrátí zpátky na stůl, partneři to kousat nebudou. Ani stát! Zavřou se peníze do fotbalu a bude zle. Neumím si představit, že to je cesta, kterou si kdokoli z delegátů dovolí jít.

Jak zní vaše motto?

Cesta pro fotbal! Chci ho dostat z krize. Nevím, jestli to může trvat šest osm měsíců. V posledních týdnech spím tak dvě hodiny, pak sebou tři hodiny mrskám v posteli a běží mi v hlavě film, co musím stihnout. Ale chci tomu projektu věnovat svoji energii. (potřetí zazvoní telefon)

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia