MF DNES

Odložilův memoriál pošle do akce české hvězdy

-

Dvojnásobn­á olympijská vítězka Barbora Špotáková stále cítí únavu z cesty na mítink Diamantové ligy v Eugene, ale na pondělním Odložilově memoriálu by se chtěla znovu o něco zlepšit.

Stejně jako světová rekordmank­a v oštěpu se na závod na domácím stadionu na Julisce těší mílař Jakub Holuša, který by chtěl splnit limit pro mistrovstv­í světa v Londýně.

Špotáková si účast na šampionátu zajistila v Eugene hodem dlouhým 63,30 metru, který jí stačil na čtvrté místo. „Ještě nejsem v té nejlepší formě. Potřebuju stabilizov­at techniku a doufám, že jeden hod odletí,“uvedla včera Špotáková.

Na Odložilově memoriálu ji čekají kvalitní soupeřky v čele s úřadující mistryní Evropy Taťjanou Chaladovič­ovou z Běloruska, která při vítězství v Eugene hodila o tři metry dál než Špotáková. „Spousta holek hází přes 65 metrů. Chaladovič­ová to hází každým pokusem, ta je velice stabilní. Soupeřky jsou velice silné, doufám, že nebudu pokulhávat,“přeje si oštěpařka.

Z návratu ze zámořského mítinku Diamantové ligy se vzpamatová­vá také Holuša, který se po nuceně vynechané halové sezoně cítí venku velice dobře na tréninku i v závodech. „Na každý závod se těším, s výkony jsem zatím nadmíru spokojen, i když žádný ještě nebyl takový, že bych si mohl v cíli zařvat nadšením,“řekl Holuša novinářům.

Hlavní program memoriálu Josefa Odložila začne v pondělí od 17 hodin, vstup je zdarma. (gej)

 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia