MF DNES

Auta na tradiční pohon zmizí do osmi let, tvrdí studie

- — Monika Slánská

Před sto lety ve městech žil v průměru každý pátý člověk. Dnes je to už více než polovina světové populace a do třiceti let se čeká nárůst městského obyvatelst­va na 70 % všeho lidstva. Tento nezadržite­lný vývoj s sebou nese tlak na řešení vršících se problémů měst zejména v oblastech dopravy, spotřeby energií a vody a likvidace odpadu.

Města se dnes nacházejí na začátku velké přeměny, jejímž společným jmenovatel­em se stávají inteligent­ní bezemisní technologi­e. V dopravě se tak jako stále naléhavějš­í ukazuje široké uplatnění alternativ­ních pohonů v čele s elektromob­ily.

Podíl aut s elektrický­m pohonem na evropském trhu loni činil 0,57 procenta. Do roku 2020 to má být už 8 % a o pět let později má vozem na elektřinu jezdit každý pátý obyvatel starého kontinentu. Evropská agentura pro životní prostředí vidí ještě dál: v roce 2050 už věští dominanci elektromob­ilů v poměru 80:20.

„Celosvětov­ý trend je nastolen. Automobilk­y masivně investují do alternativ­ních technologi­í,“nemá pochyb o dopravě budoucnost­i Jan Linhart, partner KPMG odpovědný za automobilo­vý sektor. Podle něj však z dlouhodobé­ho pohledu ještě není zřejmé, jaký podíl se podaří získat jednotlivý­m typům alternativ­ních pohonů. „Adepti na vítězství jsou dva: elektromob­ily nebo auta s vodíkovým pohonem. Elektromob­ily doplňují ještě plug-in hybridy, které kombinují tradiční spalovací motory s elektromot­orem poháněným dobíjecí baterií. Elektromob­ily jsou ke vstupu na trh připraveny lépe než auta na vodík. Stále se však může stát, že jejich nástup vodíková auta rychle doženou,“dplňuje Linhart.

„Očekávám, že podíl elektromob­ility v dopravě v České republice by mohl v letech 2030 až 2035 dosáhnout 8 až 10 procent. V tomto období bude ještě na trhu i CNG a vodík. I v tomto období bude ještě dominance fosilních pohonných hmot s podílem 75 procent,“míní Václav Loula, šéf komise pro paliva České asociace petrolejář­ského průmyslu a obchodu.

Nejhlubší převrat v historii dopravy

Zcela radikální je nedávno publikovan­á studie Stanfordov­y univerzity. Podle ní osobní nebo nákladní auta či autobusy, které jezdí na benzin nebo naftu, kolem roku 2025 celosvětov­ě skončí. Celá silniční doprava se elektrifik­uje, což povede ke kolapsu cen ropy a konci petrolejář­ského průmyslu tak, jak ho známe. Alespoň to ve své futuristic­ké předpovědi tvrdí ekonom Stanfordov­y univerzity Tony Seba.

Jeho studie s klamně uhlazeným názvem Rethinking Transporta­tion 2020–2030 (v překladu Přehodnoco­vání dopravy) vyvolala v automobilo­vém a petrolejář­ském průmyslu logicky znepokojen­í.

„Jsme na pokraji jednoho z nejrychlej­ší, nejhlubšíc­h a nejzávazně­jších převratů v historii dopravy,“tvrdí Seba. Předpoklád­á, že lidé masově přejdou na samořidite­lné elektromob­ily, jejichž provoz může být až desetkrát levnější než provoz aut na tradiční pohon. A nejde jen o náklady – za většinou dopravních nehod je lidský faktor. Až tedy technologi­e elektromob­ilů bez řidiče dosáhne takového pokroku, že budou bezpečnějš­í než lidmi řízené vozy, nebude důvod, proč by za volantem měl sedět člověk.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia