MF DNES

Můj Nashville útočí

Po titulu s Kometou by Martin Erat rád viděl s pohárem i hokejisty Nashvillu, kde dřív působil

-

Matěj Hejda hokejový reportér MF DNES až do finále Stanley Cupu? Překvapilo vás něco?

Samozřejmě, zajímám se. Na play-off se přiletěl podívat i Martin Nečas. Byl nadšený. Myslím, že Nashville hraje výborně. má neskutečno­u obranu. Ve finále Západní konference proti Anaheimu jsem si ale říkal, že není možné, aby Nashville vyhrál. Snad v každém utkání je soupeř přestřílel, přesto uspěl.

Jste s někým z bývalých spoluhráčů stále v kontaktu?

S brankářem Rinnem se známe výborně. Občas jsme si napsali i v sezoně. Kapitán Fisher bydlí kousek od nás, s ním jsem v kontaktu skoro každý den. Prožívám to.

Už pár let má Nashville silný tým. Co dřív chybělo k úspěchu?

tým ještě vylepšil to jsou třeba výměny Jonese za Johansena nebo Webera za Subbana.

Přiznejte, čekal jste odchod kapitána Webera, ikony týmu?

Trochu ano. Už když podepisova­l dlouholetý kontrakt, málem odešel do Philadelph­ie. Každé léto se pak spekuloval­o, jestli není pro Nashville moc drahý. Za něj získali dalšího skvělého beka P. K. Subbana. On je navíc mladší. Špatná výměna to podle mě nebyla ani pro jednu stranu. Montrealu jen nevyšlo play-off.

Teď k vašemu odchodu po tolika letech. Manažer Poile jej tehdy vysvětlil, že jste si v podstatě výměnu vyprosil.

Bylo mi 32 let a Nashville byl v situaci, kdy odešel obránce Ryan Suter a tým neměl nejvyšší ambice. Aspoň jsem je neviděl. Chtěl jsem mít šanci vyhrát Stanley Cup. Dohodli jsme se s manažerem, že odejdu, a vybral jsem si Washington.

Nashville za vás navíc získal hvězdného hráče v mladém Filipu Forsbergov­i.

Přesně tak, takže i v tomhle ohledu jsem se jim snad vyplatil. Forsberg měl talent, ale byl hodně mladý. Nebylo jisté, jestli se v NHL prosadí. Riskli to a vyšlo jim to. Já zase měl šanci hrát o Stanley Cup, ale bohužel to nedopadlo podle představ.

Pozornost poutá kapitán týmu Mike Fisher, jehož manželkou je slavná zpěvačka country Carrie Underwoodo­vá, asi nejpopulár­nější osoba v celém státě Tennessee.

Mike má slavnou ženu, ale to v kabině nikdo neřešil. Country tam snad za mých časů nikdo neposlouch­al. (směje se) On je hlavně neskutečný člověk. I mimo led. Hrozně pracovitý. Nikdy vás nenechá ve štychu, kamarád. Je hodný, na ledě možná až moc. Už dřív byl jedním z lídrů týmu, proto teď dostal kapitánské céčko. Pro tým i město je to obrovská osobnost.

Je tak dobrým lídrem, že kabina zvládá ukočírovat i temperamen­tního beka P. K. Subbana?

 ??  ?? Jedenáct let mezi Predators Martin Erat ve své kariéře věrně sloužil Nashvillu. Teď klubu přeje Stanley Cup. Foto: Getty Images
Jedenáct let mezi Predators Martin Erat ve své kariéře věrně sloužil Nashvillu. Teď klubu přeje Stanley Cup. Foto: Getty Images
 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia