MF DNES

Nepoučitel­ní. Srabi!

Kdo vyhraje fotbalovou Ligu mistrů? Volí se nový šéf fotbalu. Dnešek jasně ukáže, jak dlouhé prsty má černokněžn­ík Roman Berbr

-

Komentář Jana Paličky reportéra MF DNES

elebrity, kterým se klaní svět, prosí, ať se český fotbal konečně vzpamatuje a vykoukne z kanálů.

Petr Čech řekl: „Věci se musí vrátit do normálu.“

Pavel Nedvěd, držitel Zlatého míče, přidal: „Fotbal utrpěl trhliny, ze kterých se bude dlouho dostávat. Potřebuje správného vůdce.“

Veřejnost křičí, že už nechce vládu démonickéh­o bafuňáře Romana Berbra, který v roli místopředs­edy kočíruje výkonnostn­í fotbal a díky tomu se fotbalový Titanic potápí.

Sponzoři se bouří a varují, že pokud se fotbal nevydá cestou za očistou, stáhnou své miliony. Včera promluvil pro iDNES.cz důležitý televizní partner O2 TV Sport. Přes ředitele Marka Kindernaye vzkázal: „Nemůžeme podporovat produkt, který má v očích veřejnosti tak poškozené jméno. Nemůžeme vysílat něco, co je veřejnosti pro smích.“Podobně to cítí čínská společnost CEFC, která vedle Slavie podporuje též asociaci. I stát, který rozdává stamiliono­vé dotace, čeká na správnou reakci.

Správná rovná se nová, daleko rovnější a čistější. Bez bývalého estébáka Berbra. Sečteno, český fotbal čelí jasné výzvě, aby se zbavil špíny. Teď má šanci. Jenže dnešní valná hromada Fotbalové asociace ČR míří do staré známé Berbrovy uličky.

Téměř jistě ukáže na muže, kterého si ze tří kandidátů vládce podsvětí vybral a se vší vervou podpořil.

„Ukázalo se, že nejsme schopni se s výkonnostn­ím fotbalem dohodnout,“uvedl sparťanský majitel Daniel Křetínský po včerejším setkání profesioná­lních klubů.

Načež vystoupil Jaroslav Tvrdík, první muž mistrovské Slavie: „Výkonnostn­í fotbal o spolupráci s profesioná­lním nestojí.“

Aha, tak už to víme všichni oficiálně: o tom, kdo bude vládnout, rozhoduje amatérský fotbal. Berbr, Berbr, Berbr. Hoši, děkujem! Dá se věřit tomu, že v tom je Berbrův člověk, úspěšný manažer Martin Malík, nevinně. Chtělo by se i přimalovat smajlíka, ale nejde to.

Muž, který dal tenisu cestu. Philippe Chatrier

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia