MF DNES

Další tipy MF DNES

Dětský den, zvířecí výstava a výlet s párou

-

Hry pod Petřínem

Už podvanácté zve Nemocnice Milosrdnýc­h sester sv. Karla Boromejské­ho rodiče a děti do svých zahrad na Dětský den pod Petřínem. Sobotní program s výhledem na Pražský hrad začíná ve 14 hodin. Hasiči Prahy 1 předvedou protichemi­cký zásah, svou výzbroj, a dokonce i koně představí strážníci, přijede i záchranná služba. Od 15 hodin lze sledovat šermířskou pohádku, v 15.30 děti pobaví bublinová show a škola. Bude i tombola.

Z Braníka pacifikem

Několik mimořádnýc­h vlaků se vypraví v sobotu z nádraží v Braníku na oslavu Dne dětí s Posázavský­m pacifikem. Směrem do Krče vyjede pětkrát historická motorová souprava, která bude zajíždět na vlečku metra na Kačerově. Směrem do Modřan vyjede jedenáctkr­át vlak s parní lokomotivo­u. Obracet se bude na zastávce v Praze-Modřanech nebo až ve Vraném nad Vltavou. Na branickém nádraží se mohou zájemci podívat třeba do kabiny strojvedou­cího motoráku.

Tři výtvarníci a jejich Mezi námi

Díla trojice autorů se scházejí na výstavě Mezi námi v Galerii NoD, která potrvá do 24. června. Stanislava Benešová představuj­e malířským jazykem příběhy dětí. David Kolovratní­k na rozměrných plátnech zpracovává zděděný fotoarchiv a Václav Kostohryz připravil bronzové odlitky precizně ručně malovaných figur kaloňů, chameleonů či ptáků kiwi. Autoři jsou finalisté loňského ročníku výstavy Samorosti, kterou Nod prezentuje „samorostlé“umělce.

 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia