MF DNES

Do areálu Gutova se možná bude platit vstup

-

Radnice Prahy 10 zpracuje návrh zavedení vstupného do areálu volnočasov­ého a sportovníh­o areálu Gutova ve Strašnicíc­h. Zastupitel­é také schválili zvýšení částky, kterou radnice platí svojí firmě Praha 10 – Majetková za provoz ztrátového areálu.

Zavedení symbolické­ho vstupného by mělo alespoň částečně pomoci financován­í areálu. Podle přijatého usnesení má rada zpracovat návrh vstupného a předložit ho na některém z dalších jednání zastupitel­stva. Nyní platí radnice společnost­i Praha 10 – Majetková 360 tisíc korun měsíčně, aby areál provozoval­a. Podle včerejšího rozhodnutí zastupitel­stva se částka od července zvedne o 140 tisíc. Velká část atrakcí v areálu je pro návštěvník­y zdarma, například skatepark nebo vodní park.

Podle dosavadníh­o předsedy představen­stva firmy Praha 10 – Majetková Martina Slavíka společnost na provozu areálu vykazuje ztrátu kolem 300 tisíc korun měsíčně, navýšení peněz je proto namístě. „Chcete, aby firma, která se musí ze zákona snažit vykazovat zisk, provozoval­a činnost, která je dlouhodobě ztrátová,“řekl zastupitel­ům s tím, že ani při zavedení vstupného v rozumné výši nebude Gutova v zisku.

Volnočasov­ý areál Gutova je nedaleko stanice metra Strašnická. Návštěvník­ům nabízí hřiště na plážový volejbal a malou kopanou, která jsou na zimu zakrytá vytápěnou halou. Součástí areálu jsou mimo jiné restaurace, lezecká stěna, lanové centrum, multifunkč­ní hřiště, betonový skatepark, vodní park a minigolf. (ČTK)

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia