MF DNES

„Stanice Muzeum: Nestavíme!“

Pražany čekají v letních měsících rozsáhlé výluky v MHD. Do práce se v ulicích dají i silničáři

-

Jakub Heller redaktor MF DNES

Cesta z Dejvické na Chodov je dnes jednoduchá. Stačí do metra nastoupit na zelené lince, dojet na Muzeum, přestoupit a po červené trase doputovat až do cíle.

Od 11. července po dobu pěti měsíců to už tak snadné nebude. Dopravní podnik (DPP) se pustí do opravy nástupiště ve stanici Muzeum na lince A. „Nebude možno užívat kolej ve směru Depo Hostivař, vlaky tam budou jen projíždět, ale nezastaví,“říká technický ředitel DPP Jan Šurovský.

To před cestující postaví nepříjemno­u překážku. Ti, kdo pojedou směrem od stanice Nemocnice Motol a budou chtít na Muzeu vystoupit či přestoupit, budou nově muset přejet až na Náměstí Míru. Tam vystoupí, přejdou na druhou stranu nástupiště a dalším vlakem se vrátí na neuzavřené nástupiště na Muzeu. Podobné strasti zažijí i ti, kteří budou chtít z Muzea odjet směrem na Depo Hostivař. Jen s tím rozdílem, že budou muset přejet na Můstek a až tam nastoupit do vlaku mířícího správným směrem.

„Takto by to mělo probíhat až do listopadu. Před Vánocemi budou fungovat koleje obě a na jaře nás bude čekat totéž, ale ve směru na Dejvice a Motol,“dodává Šurovský. V metru to ale nebude jediná nepříjemno­st. Od 1. července se na osm dní zcela uzavře i linka C od stanice Florenc po Pražského povstání. Na trase bude DPP vyměňovat pražce. Náhradní dopravu zajistí autobusy XC, které pojedou po magistrále.

Eskalátor metra se zastaví

● Uzavření výstupů směrem ke křižovatce Anděl. Vstup do metra jen od terminálu Na Knížecí. příštího roku jedna jediná cesta – z Masarykova nádraží.

Tramvaje objedou i Letnou

 ??  ?? AUTOMOBILY
AUTOMOBILY
 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia