MF DNES

Best Drive servis (síť Best Drive)

-

Pernerova 16, Praha 8

První kontakt působil neprofesio­nálně. Samotný příjem vozu proběhl standardně. Byl vydán písemný přejímací protokol. Technik se ptal, jak s kontrolou vozu pospícháme, ozvali se za dva dny.

Zmiňovaný nefunkční zámek je prý třeba celý vyměnit. Mimo to byla nalezena závada u stahování předního pravého okna. Servis tvrdil, že motorek stahování je nefunkční a je potřeba ho vyměnit, podivné je, že před odevzdáním do servisu stahování fungovalo, cenu opravy odhadli na 6 000 Kč. Nabídli také díl z druhovýrob­y nebo vrakoviště. Servis celé dveře rozebral. Zákaznice s opravou nesouhlasi­la a požadovala uvedení vozu do původního stavu. Servis přesto stále doporučova­l opravu s argumentac­í, že rozebrání dveří trvalo pár hodin a musí zaplatit alespoň 1 000 Kč za demontáž/montáž dveří. Volant stačí jen přesadit, geometrie vozu je v pořádku. Tato závada je v testu cíleně i proto, abychom zjistili, zda se autem v servisu vůbec někdo svezl. Při manipulaci v dílně a okolí drobné vyosení odhalit nelze.

● Správným řešením opravy je přetěsnění olejové vany a výměna těsnicího kroužku simerinku klikové hřídele.

● Stačí jen seřídit.

● Jsou orezlé z vnitřní strany a hrozí u nich hloubková koroze s negativním­i důsledky na bezpečnost (destičky jsou v pořádku, nicméně je doporučeno při výměně kotoučů osadit nové).

● Nutná výměna. ● Příčinou této závady je netěsnost víka palivové pumpy po předchozí neodborné opravě. (Nezjištění této závady jsme nezapočítá­vali do hodnocení.)

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia