MF DNES

Depp: „Kdy naposledy herec zabil prezidenta?“

-

GLASTONBUR­Y Americký prezident Donald Trump má mezi umělci řadu odpůrců, málokterý to však dal veřejně najevo tak kontroverz­ním způsobem jako herec Johnny Depp během čtvrtečníh­o vystoupení na festivalu v britském Glastonbur­y.

Depp uváděl na pódiu svůj film z roku 2004 Libertin, když si neodpustil kritická slova na Trumpovu adresu. „Mohli bychom sem přivést Trumpa?“zeptal se davu zhruba 1 500 diváků, kteří dotaz ocenili bučením. „Myslím, že potřebuje pomoc,“snažil se vysvětlit svůj postoj k šéfovi Bílého domu. „Kdy naposledy zavraždil herec prezidenta?“pokračoval Depp v narážce na smrt Abrahama Lincolna, kterého během divadelníh­o představen­í v roce 1865 zabil herec John Wilkes Booth. Následný aplaus uťal Depp v žertu slovy: „Aby bylo jasno, já nejsem herec, živím se lhaním.“

Depp není první americkou celebritou, která veřejně mluvila o Trumpově násilné smrti. Zpěvačka Madonna v lednu prohlásila, že „zatraceně moc přemýšlí o tom, jak vyhodit Bílý dům do povětří“, po následné kritice však svá slova označila za vytržená z kontextu. (ČTK)

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia