MF DNES

Léto v Praze s Robbiem i cirkusáky

Ulice, zahrady, parky i zapomenuté budovy metropole žijí čilým ruchem i o prázdninác­h

-

Jakub Heller redaktor MF DNES

První prázdninov­ý den je tady. Ač teplé letní měsíce vyloženě lákají k opuštění velkoměsta, ani v Praze nebude tohle léto o zábavu nouze. Na své si přijdou sportovci, milovníci dobrého jídla i kultury.

MF DNES proto připravila výběr toho nejzajímav­ějšího, co se bude v Praze tohle léto dít: a pétanque, brouzdališ­tě či skákací hrad. Lidé si tam ale chodí zahrát i stolní tenis nebo jen odpočívat na půjčeném lehátku. „Návštěvníc­i si mohou přes rezervační systém zamluvit beachvolej­bal. Ostatní prvky fungují bez registrace,“říká mluvčí Prahy 6 David Polák. Pláž bude otevřena až do 30. září od neděle do čtvrtka.

V parku Sacre Coeur na Smíchově rozbalí mezi 14. a 16. červencem organizáto­ři Slide Festivalu šedesát metrů dlouhou nafukovací skluzavku a návštěvník­ům půjčí všemožné kruhy, nafukovačk­y a lehátka. Tři sklouznutí vyjdou na 150 korun, celodenní vstup bude o stovku dražší.

A každou neděli od čtyř odpoledne budou na Kampě probíhat bezplatné lekce jógy. Instruktoř­i s dlouholetý­mi zkušenostm­i tam zájemcům ukazují, jak jógu začlenit do běžného každodenní­ho režimu. The Heavy Entertainm­ent Show. Doprovodí ho britská synthpopov­á skupina Erasure. V Praze Williams naposledy vystoupil před více než třemi lety, kdy ve vyprodané O2 areně zazpíval pro 16 tisíc fanoušků.

Už tohle úterý se na letišti v Letňanech představí jiná ikona: americká hardrockov­á kapela Guns N’ Roses.

 ?? Foto: Veronika Šimková, ČTK ?? Návrat do Prahy Anglická popová legenda Robbie Williams se do Prahy 19. srpna vrátí po třech letech. Posledně vyprodal O arenu. Tentokrát vystoupí pod širým nebem na letišti v Letňanech.
Foto: Veronika Šimková, ČTK Návrat do Prahy Anglická popová legenda Robbie Williams se do Prahy 19. srpna vrátí po třech letech. Posledně vyprodal O arenu. Tentokrát vystoupí pod širým nebem na letišti v Letňanech.
 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia