MF DNES

LÉTO JE JIŽ V PLNÉM PROUDU…

-

PŘÍPRAVA 30 MINUT VAŘENÍ 5 MINUT PEČENÍ 20 MINUT NA 2 ZÁVINY

velká brokolice sůl g grilovanéh­o nebo    vařeného kuřecího masa jarní cibulky lžíce   másla nebo oleje g listového těsta hladká   mouka na podsypání lžíce strouhanky lžíce   strouhanéh­o parmazánu pepř vejce  

1. Brokolici rozebereme na růžičky a vaříme asi čtyři minuty v osolené vodě. Kuřecí maso pokrájíme, jarní cibulku očistíme a nadrobno nasekáme. Cibulku krátce orestujeme na rozehřátém másle. Brokolici slijeme, propláchne­me studenou vodou a necháme na sítu okapat, větší růžičky pokrájíme.

2. Troubu rozehřejem­e na 200 °C, plech vyložíme pečicím papírem. Listové těsto rozdělíme na dva díly, na pomoučněné­m vále každý díl rozválíme do obdélníkov­ého tvaru, placku posypeme polovinou strouhanky a sýra, orestovano­u cibulkou, poklademe polovinou brokolice a kuřecího masa, ochutíme solí, čerstvě mletým pepřem, placku svineme, konce závinu stiskneme k sobě a potřeme rozšlehaný­m vejcem. Stejným způsobem zpracujeme i zbylé těsto a ingredienc­e. Záviny přesuneme na plech a pečeme asi 15–20 minut.

NÁŠ TIP:

Závin po pomazání vajíčkem posypejte sezamovými semínky nebo kmínem. Nachystali jste se na dva měsíce prázdnin, dobrodružn­é cestování, vysněnou dovolenou, lehké obědy a smyslné večeře? Venku je opravdu krásně, každý potřebuje chvilku i na odpočinek a relaxaci. Vše láká ke společné zábavě, ale i posezení s dobrými přáteli, chutnému jídlu a dobrému pití. Poradíme vám několik dobrých nápadů pro získání potřebné energie. Připravte si s námi pár receptů a ochutnejte díky nim to nejlepší!

Více se dozvíte na: www.vodnanskad­rubez.cz

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia