MF DNES

Hudebníci vs. rezavé sochy Festival v Kaizlových sadech

-

Nejhlasitě­jším odpůrcem změn je starosta Jíloviště Vladimír Dlouhý, kterému vadí, že ŘSD ve studii nastínila zrušení tamního nájezdu ve směru na Prahu. „Všechna auta z okolních obcí, jako jsou Všenory, Řitka, Trnová, která přes něj v dnešní době najíždějí na komunikaci, která vede do Prahy, by jezdila přes Jíloviště. Dohromady jde asi o deset tisíc aut denně,“míní starosta.

Jenže podle ŘSD byl tento návrh jen jedním ze scénářů a poté, co se proti němu obec postavila, už na něm ředitelstv­í netrvá. Nájezd sice neodpovídá dálniční normě, jelikož řidičům neposkytuj­e dostatečně daleký rozhled při připojován­í se, ale to se prý dá řešit jinak. „Třeba úsekovým snížením rychlosti nebo posunutím větve mimoúrovňo­vé křižovatky,“říká mluvčí ŘSD Jan Studecký.

Konflikt podle ŘSD vznikl proto, že starosta studii chápe jako finální projekt, podle kterého se má brzo stavět. „To je ale nesmysl. Dalších deset let se tam nic stavět nebude. A výsledný projekt bude vycházet z připomínek dotčených orgánů, včetně radnic,“říká Hoření.

Starosta plánu ale vytýká i zrušení autobusový­ch zastávek v úseku mezi Zbraslaví a Mníškem pod Brdy.

„My jich tam máme v současné době šest. Všechny je chtějí zrušit a převést do obce. Nejen že nám tam chtějí poslat tisíce aut, ale i všechny autobusy,“říká starosta.

Takový postup vidí jako problemati­cký i Filip Drápal, mluvčí pražského organizáto­ra dopravy ROPID.

 ?? Foto: Michal Růžička, MAFRA ?? Kapela v soše K prozkoumáv­ání zvukových možností kovových objektů od sochaře Čestmíra Sušky vyzvali hudebníky i amatérské nadšence pořadatelé Opuštěného festivalu, který se včera konal v Caffé URX a zčásti u soch v Kaizlových sadech v Karlíně. Na...
Foto: Michal Růžička, MAFRA Kapela v soše K prozkoumáv­ání zvukových možností kovových objektů od sochaře Čestmíra Sušky vyzvali hudebníky i amatérské nadšence pořadatelé Opuštěného festivalu, který se včera konal v Caffé URX a zčásti u soch v Kaizlových sadech v Karlíně. Na...

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia