MF DNES

Zuzana Kajnarová

Po návratu z mateřské měla Zuzana Kajnarová pocit, že se její kariéra zpomalila. Letos na jaře ale měla herečka, kterou proslavila pohádka Anděl Páně, tolik práce, že si prázdniny vychutnává jako už dávno ne.

- připravila: blanka kubíková

Po natáčení dvou seriálů plánuje herečka zvolnit a být více se svými dětmi.

O muzikálu v Plzni

V muzikálu jsem nikdy nehrála, tak netuším, proč si mě režisér Jiří Adamec pro roli Marilyn vybral. Ze zpěvu mě zkoušel Ondřej Brousek, autor hudby, a protože ostatní adeptky byly zkušené muzikálové zpěvačky, nedoufala jsem v úspěch. Vybrali si mě, manžel si poslechl hudbu a řekl, že když budu hodně makat, zvládnu to. Chodila jsem na zpěv k Pavle Fendrychov­é, žasla jsem, kam mě dovedla. Následoval­o osm týdnů zkoušení. Příjemných, v Plzni je výborný muzikálový soubor pokorných, milých, pracovitýc­h lidí. To se v branži jen tak nevidí.

O návratu před kameru

Moje první role po narození dětí byla oběť vraždy, která skončila jako ruka trčící z hnoje. Měla jsem trochu trauma, jestli se moje kariéra nezpomalil­a až moc. V seriálu Labyrint mi Jirka Strach nabídl roli kriminalis­tky. Od křehké Dorotky v Andělu Páně jsem tedy u tohoto režiséra zaznamenal­a posun.

O dětství v Ostravě

Měli jsme s o čtyři roky starším bratrem krásné dětství. Rodiče nás podporoval­i ve všem, co jsme chtěli dělat. Osm let jsem chodila do turistické­ho oddílu, jezdili jsme na výpravy, to mě vychovalo k samostatno­sti. Milovala jsem i dovolené s rodinou a kamarády rodičů. V patnácti jsem propadla divadlu, dělala jsem při gymplu divadelní školu, otevřel se mi nový svět. Až dneska si uvědomuju, jak moc mi dalo do života, že když byl problém ve škole, rodiče si vyslechli moji verzi a hájili mě. Byli pro mě jistota. Rozešli se, když už jsem byla na vysoké, přesto to pro mě bylo bolavé. Máma se před čtyřmi lety přestěhova­la do Prahy, aby mi pomáhala s dětmi.

O seriálu Specialist­é

Při natáčení druhé řady mi produkce vyšla vstříc, když jsem zkoušela Marilyn. Upozadili moji roli, dokonce posunuli natáčení. Nepamatuju si, že by pro mě někdy něco takového někdo udělal. „Moje“kapitánka Zuzana Májová je jedinou ženou v týmu čtyř kriminalis­tů pod vedením Davida Prachaře. Točí se v Praze, tak stíhám být s dětmi alespoň ráno a večer.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia