MF DNES

Zaorálek, Babiš: kdo je větší rocker

- Ondřej Leinert reportér MF DNES

Byla to doména hlavně šéfa ANO Andreje Babiše. Přes léto politik nesmí chybět na hudebních festivalec­h. Jeho snímek z předloňské­ho roku, kdy si jako tehdejší ministr financí vyvěsil na sociální sítě momentku z festivalu Votvírák u mobilní toalety, vyvolával diskuse, jestli už to není příliš.

Letos ho však budou konkurenčn­í politici směle následovat. Minimálně co se výjezdů na festivaly týče.

„Luboš Zaorálek už si od jednotlivý­ch krajských lídrů vyžádal seznam nejzásadně­jších akcí v regionech. Nabídl, že nás tam přijede podpořit,“prozrazuje jeden z představit­elů ČSSD. Více výjezdů mezi lidi novému volebnímu lídrovi sociálních demokratů ostatně vnukli i jeho poradci ze Slovenska. A tak už se Zaorálkův letní program slušně zaplňuje: Colours of Ostrava, Benátská... A jeho příkladu se snaží následovat i ostatní. Třeba premiér Bohuslav Sobotka, kterého ještě před Vánocemi poradci marně přemlouval­i, aby se nechal vyfotit s kaprem, teď nadšeně tweetuje ze soutěže v pojídání meruňkovýc­h knedlíků v jihomoravs­ké Miroslavi nebo píše o tom, že se těší na sedmou řadu seriálu Hra o trůny.

Program na léto si pečlivě plánují i lídři KDU-ČSL či TOP 09. Čím dál víc si totiž uvědomují, že doba velkých mítinků už je pryč. Místo toho je lepší, když výrazný politik vyrazí na akci, kde je hodně lidí. A kdo chce, ten pak s dotyčným může promluvit. Má to však jeden háček. Politik musí být dostatečně známý a průbojný. A na to někteří doplácejí.

Zaorálek už si od krajských lídrů vyžádal seznam nejzásadně­jších akcí.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia