MF DNES

Www.trekbikes.com

-

Jak často tedy dochází při etapě k osobní konverzaci mezi jezdci týmu?

Moc ne. Když je čas a jedeme zrovna vedle sebe, něco si řekneme. Ale třeba v neděli, jak stály kolem trati spousty lidí, jsme se vůbec neslyšeli. Takže si to nakonec stejně řekneme přes vysílačku, je to lepší.

Zvedl jste do ní někdy hlas?

Já zatím ne.

A někdo jiný z vašich kolegů?

Na téhle Tour jen jednou. V jedné sprintersk­é etapě jsme byli příliš vzadu a nemohli se dostat dopředu. Marcel Kittel zvedl hlas a tvrdě požadoval: Teď už musíme vážně dojet dopředu!

Padne ve vypjatých také sprosté slovo? chvílích

Ne. Mark Cavendish by ho říci dokázal, jenže Marcel je jiný než on. A zatím se nám tu dařilo, neměli jsme důvod k panice.

V úvodech etap, kdy ujede únik a tempo dočasně poleví, poklábosít­e i s kolegy z jiných týmů? Zeptal jste se Adama Hansena z Lotta, jaké to je, startovat na osmnácté Grand Tour v řadě?

S Adamem jsme se sice bavili, ale na tohle jsem se neptal. On by mi totiž určitě odpověděl: A víš ty co? Je to stejné jako na té první.

Umíte si představit sám sebe na osmnácti podnicích Grand Tour nepřetržit­ě po sobě?

No, musí to být očistec. Ale Adam nejezdí moc závodů mezitím. Takže nakonec možná tráví doma víc času než my, co jedeme třeba jen jednu Grand Tour ročně, zato k tomu spoustu dalších závodů.

Po etapě, jakmile dorazíte k týmovému autobusu, hned závod s parťáky rozebíráte?

Jak kdy. Pokud dopadneme špatně, je většinou každý skleslý a nikdo nemá chuť se bavit. Ale když vyhrajeme a povede se nám rozjet vláček, všichni jsou v euforii a překřikují se. Hlavně na posledních kilometrec­h se toho vždycky stane strašně moc. Někdo někoho zavře, vyloktuje, vybrzdí. Každý závodník týmu má svůj malý příběh, ať už ze spurtu nebo ze zbytku dne, a chce ho sdělit ostatním.

Pět sprintersk­ých etap už jste letos s Marcelem Kittelem ovládli, tři vás s ním ještě čekají. Takže byste tohle vítězné překřiková­ní chtěl prožít ještě třikrát, že?

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia