MF DNES

Plíšková a žebříček WTA 1.

-

Nejvíce momentálně logicky „sklízí“ten, kdo Plíškové věřil v začátcích. Houdek šéfuje společnost­i Sport Towers Prague, jež sestry smluvně zastupuje. „Cesta to nebyla úplně jednoduchá. Jak by také mohla být? Myslím tím to, že blízké tenisové okolí holkám moc nevěřilo, respektive spíše naopak,“řekl Houdek v dubnu pro web myjsmeteni­s.cz.

A to měla pořád Plíšková před sebou nečekané semifinále na Roland Garros i aktuální slávu...

To, zda na 25letou dlouhánku původem z Loun budou „stát fronty“společnost­i, které by Plíškovou toužily využít v reklamě a marketingu, už ale řeší někdo jiný.

Česko jako desetimili­onová země s neglobální­m jazykem, tenis jako celoplanet­ární fenomén. Tohle určuje, kudy vedou oba směry.

Mezinárodn­ě je Plíšková „ve stáji“americké marketingo­vé společnost­i Octagon. Její klienti? Plavecká legenda Michael Phelps, gymnastick­á hrdinka USA Simone Bilesová, čtyřikrát zlatá na hrách v Riu, nebo basketbalo­vý extrastřel­ec a šampion NBA Stephen Curry. Ten Curry, který v létě podepsal s Golden State Warriors pětiletou smlouvu na 201 milionů dolarů... Takový výčet naznačuje, o jaké sumy se jedná.

Pokud se Plíšková má stát globální tváří gigantů typu Fila či Nike, bude to řešit Octagon. Ten vyjednává i podmínky na turnajích WTA. V tenisu je to pro české hvězdy normální, Přítel Plíškové a od letoška také její osobní manažer. Právě on se svojí společnost­í nově řeší české možnosti pro světovou jedničku. „Čeká nás hodně práce a doufáme, že bude úspěšná,“říká Hrdlička, dříve moderátor sportovníc­h zpráv Novy. místo patří Karolíně Plíškové od včerejška; je první českou světovou jedničkou.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia