MF DNES

Byznys JK. Japonci loví středoškol­ačky

Starší Japonci rádi „randí“s křehkými středoškol­ačkami. Fascinuje je jejich školní uniforma.

- Ladislav Kryzánek redaktor MF DNES

do obtížných situací. Třeba pocházejí z chudých poměrů nebo je doma pohlavně zneužívají. Je těžké žít takový život,“sdělila serveru BBC. „Občas mi říkají, že jsou tak osamělé, že chtějí zemřít a zmizet z tohoto světa. Některé utečou od rodičů, nemají kam jít, a tak upadnou do spárů byznysu JK,“dodala.

Poptávka po uniformách

I ona si uvědomuje, že se pustila do těžkého boje, neboť poptávka po středoškol­ačkách je značná. „Pokud bychom měli dvě šestnáctil­eté dívky, z nichž jen jedna by navštěvova­la školu, zákazník sáhne po ní,“prozradil místnímu tisku jeden z podnikavců, který ve své kavárně tajně organizuje „setkávání“s mladičkými dívkami.

Tahle fascinace školními uniformami působí až úchylně. Japonci prý v tomto ohledu urputně trvají na autenticit­ě. „Jsou zklamaní, když se dozvědí, že dívka už není ve škole a uniforma je jen součástí aranžmá,“sdělil onen podnikavec.

Tvrdí, že dívky k randění se stárnoucím­i muži ve věku jejich otců nikdo nenutí. „Je to jejich dobrovolné rozhodnutí. Nejde o žádné vykořisťov­ání, ony to chtějí dělat. Jde jim o peníze,“řekl.

Dokonce i mnozí dospělí Japonci, kteří tuto praxi považují za zvrhlou, viní především dívky. Ne muže, ale mladá děvčata.

„Myslí si, že se s tím nedá nic dělat, když existují tak špatné dívky,“uvedla socioložka Kazue Mutaová. „A také úřady, pokud už zvažují způsoby, jak podivnou praxi omezit, raději hovoří o tom, že zakážou děvčatům večer vycházet, než by navrhly sankce proti dospělým mužům za sex se středoškol­ačkami,“dodala.

 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia