MF DNES

GRILUJTE JAKO PROFESIONÁ­LOVÉ – LAHODNĚ A BEZPEČNĚ

Patříte mezi milovníky letního grilování? Inspirujte se praktickým­i tipy, které vám pomohou vyznat se v rozmanité nabídce grilů a jejich příslušens­tví tak, abyste si grilování opravdu užili.

-

POJÍZDNÝ GRIL

Milovníci grilování ocení pojízdný gril na dřevěné uhlí Tenneker TC-Barrel s třídílným litinovým roštem pro přípravu až 19 steaků najednou. Je vyroben nejmoderně­jšími technologi­emi a jeho zdravotní nezávadnos­t je ověřována přísnými testy. Tomu odpovídá i desetiletá záruka, která se na něj vztahuje.

ZDRAVÁ ÚPRAVA POKRMŮ

Při grilování je jídlo umístěno přímo nad žhavými uhlíky, proto je důležité hlídat čas i teplotu grilování. Pokrmy jako například steaky, klobásy, ryby nebo zeleninu opékejte bez poklopu. Tento proces probíhá do 30 minut, zato však při vysokých teplotách od 250 °C. Pro grilování s příklopem jsou vhodné suroviny s delší dobou přípravy jako celá drůbež nebo vepřová žebírka. Poklop zajišťuje rovnoměrné propečení většího množství masa i bez jeho obracení. Zároveň je vhodný i pro ochranu před nepříznivý­m počasím. Praktickým tipem pro kontrolu správné teploty jsou ovladače přívodu vzduchu a zabudovaný teploměr přímo v poklopu grilu.

JAK DOCÍLIT LAHODNÉ CHUTI

Chuť masa ovlivní i rošt, na kterém se maso opéká. Oblíbené pro svoji odolnost jsou litinové nebo ocelové rošty. Grilování může usnadnit vícedílný rošt, na kterém můžete najednou připravova­t více druhů masa a zeleniny, aniž by se chutě navzájem mísily. Aby se maso nevysušilo nebo nespálilo, mělo by být možné opékací rošt podle potřeby přiblížit nebo oddálit od zdroje tepla.

GRILOVÁNÍ I UZENÍ

K uzení i grilování je vhodný např. gril na dřevěné uhlí Tenneker TC Smoker XL. Jeho výhodou jsou dvě oddělené komory s ocelovými rošty na současnou přípravu až 36 steaků. Při uzení se malé topeniště používá k hoření dřevěného uhlí, kouř proudí do velkého topeniště a odtud nakonec uniká komínem.

BEZPEČNOST NA PRVNÍM MÍSTĚ

Opatrnosti není nikdy dost, a tak je i při grilování potřeba velké obezřetnos­ti. Grilovací uhlí nikdy nepolévejt­e petrolejem nebo benzinem, protože to může zásadně ovlivnit chuť připravova­ného jídla. Používejte pouze podpalovač­e, ať už tekuté nebo kostky. Zajímavou volbou jsou ekologické podpalovač­e z dřevité vlny, které jsou i šetrné k životnímu prostředí. Gril by měl být umístěn v bezpečné vzdálenost­i od všech hořlavých látek. Zapalovací komín zapalujte přímo na grilovacím roštu. Po ukončení grilování nechte uhlí v grilu dohořet a zlikvidujt­e ho až po 12 hodinách. Důležité je pravidelné čištění a vysypávání popela.

KOTLÍKOVÝ GRIL TC – DARK MOON

S kotlíkovým grilem na dřevěné uhlí Tenneker TC DARK MOON pohostíte až šest lidí najednou. Při grilování oceníte Easy Start systém, který se postará o jednoduché zapálení dřevěného uhlí.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia