MF DNES

KDYŽ SE ŘEKNE...

Okamžité odpovědi, z nichž se dá vyvodit, jaký vztah má jednatelka společnost­i Kärcher Milada Skutilová k následujíc­ím věcem.

- Připravila redakce

… ZAHRADA

Vždycky jsem bydlela v bytech spíše v centru města. Před rokem jsme se přestěhova­li a získala jsem tak poprvé v životě i malou zahradu v zelené části Prahy. Stala se mým důležitým životním prostorem pro relaxaci. Není nad to, si sem večer sednout se sklenkou vína a nechat se hýčkat vší tou zelení.

… ÚKLID

Úklid není činnost, kterou bych vyloženě vyhledával­a. Byť je mým pracovním oborem kutilství a úklid, nemocí z povolání netrpím. Čisté a uklizené prostředí mi navozuje klid v duši, ale jelikož jsem pracovně hodně vytížená, raději tuto činnost svěřím do rukou odborníků a čas, který tím ušetřím, strávím se svojí rodinou. A s našimi výrobky to jde všechno rychleji a snáz… alespoň tak to tvrdí naše paní na úklid.

… DOMOV

Domov je pro mě rodina, zázemí, útočiště – manžel a děti. Bez nich by můj život nebyl šťastný. Asi i proto, že jsem měla děti později, je pro mě rodinné zázemí tak důležité.

… KUCHYNĚ

Mám ráda zajímavé jídlo, jednoduše upravené čerstvé ryby nebo lehkou asijskou kuchyni a nejlíp mi chutnají v dobré restauraci. Ale protože mám ještě relativně malé děti, musím vařit a vařím zdravě a snad i chutně.

… KUTIL

Kutilství je prý nám Čechům vlastní. To mohu potvrdit z vlastní pracovní zkušenosti. Já však takový um ani ambice nemám. Raději přenechám řemeslnou práci odborníkům.

… GRIL

Nejsem skalním vyznavačem grilovací kultury. Raději si vychutnám teplý letní večer někde na zahrádce nebo nejlépe na pražské náplavce i s hudbou.

… ARCHITEKTU­RA

Považuji ji za významnou součást národní kultury a je mi líto, že Praha od dob Tančícího domu nemá žádný další tak výrazný architekto­nický počin. Nějaká nová zajímavá progresivn­í stavba tady rozhodně chybí. Navíc jednoho laureáta Národní ceny za architektu­ru, Patrika Hoffmanna, máme v rodině, tak doufám, že časem dostane prostor a něco postaví.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia