MF DNES

Přehled Kam to dotáhli stříbrní hoši z Kanady

-

Pracant ze Slavie vystoupal až do Premier League. Koupil ho Fulham, kde se vůbec neprosadil. Prošel pár dalších týmů v zahraničí, ale nedávno kariéru ukončil a úspěšně podniká, má architekto­nický ateliér.

Ostravský rychlík si vyzkoušel i francouzsk­ou ligu za Brest. Brzdilo ho zdraví, nechytil se ve Slavii. Teď patří k tahounům Baníku, znovu se ukáže v lize.

Ve Slavii vyletěl, dostal se do Antalyaspo­ru a nasbíral dva starty za reprezenta­ci. Pak se vytratil do Íránu a po problémech s kyčlemi nastupuje za Čížovou.

K úrovni Pavla Nedvěda, ke kterému ho přirovnáva­li, se nikdy nepřiblíži­l. Přesto udělal slušnou ligovou kariéru. Slovácko, Jablonec, Boleslav...

Když v osmifinále proměnil rozhodujíc­í penaltu s Japonci, spoluhráči na něj naskákali a vyhodili mu rameno: kvůli tomu už pak nehrál. A dál? Brno, Znojmo, Jablonec, Karviná, Kroměříž.

Byl nenápadný a zůstal nenápadný. Skoro celou kariéru zatím odehrál ve druhé lize, teď už je dlouho ve Znojmě a nosí kapitánsko­u pásku. ●

Největší česká hvězda na turnaji a možná nejsmutněj­ší osud. Tři góly a skvělé výkony vzbudily zájem, z Teplic šel do Frankfurtu a uvedl se hattrickem. Výrazný talent utopil v privátních problémech. Hrál nižší soutěže ve Francii a Německu. Šanci mu teď dává druholigov­ý Varnsdorf.

Nejmladší hráč týmu měl našlápnuto, dral se do áčka Tottenhamu, ale nakonec se z Anglie vrátil do Česka. Přes Jablonec a Spartu se dostal do bundesligy, poslední rok odehrál v AEK Atény, kde byl nejlepším střelcem. Včera přestoupil do Hapoelu Beerševa, což je mistr Izraele.

Nejzapomen­utější ze stříbrných hrdinů. V Kanadě nehrál ani minutu, ve Slavii ani Bohemians nikdy nezasáhl do ligového zápasu. Teď hraje s kamarádem Jandou za třetiligov­ou Čížovou. ●

Také on se trochu ztratil z očí, ale úspěch v Kanadě mu dodnes otevírá dveře. Kromě angažmá ve Slovácku a Budějovicí­ch je jako hlavní kouč věrný reprezenta­cím: vedl egyptskou dvacítku, pak Jemen a teď Bahrajn.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia