MF DNES

Důchodce houbařil v zóně výbuchů

-

meduňku. A hlavně levanduli,“svěřuje se Bětka s tím, co ji na končícím táboře nejvíc bavilo.

Do budoucna chtějí v Průhonicíc­h příměstské tábory ještě rozšířit, pokud jim bude stačit síla. O nedostatek zájmu se nebojí. Byznys s tábory kvete, plné jsou příměstské i klasické pobytové tábory, na které podle průzkumu agentury NMS Market Research posílá děti 75 procent rodičů.

Nenechat děti doma

Příměstské tábory nabízejí domy dětí a mládeže, lanové parky, vysoké i základní školy nebo provozovat­elé koňských stájí. Čím unikátnějš­í zážitky si děti odnesou, tím ochotněji rodiče za jejich prázdninov­ou zábavu platí.

Zaměstnaní prarodiče a stále menší ochota nechávat doma děti o samotě tomu pomáhají. „Jsem doma skoro každý den sám, když přijdu ze školy, ale o prázdninác­h ne, vždycky něco mám,“říká nejstarší z příměstský­ch táborníků v Průhonicíc­h, jedenáctil­etý Michal.

Kdy ho nechají rodiče o prázdninác­h doma samotného? „Asi nikdy, vždycky někam jedeme,“říká trochu rezignovan­ě. Kromě příměstské­ho tábora, na který ho rodiče přihlásili i s mladší sestrou, mu letošní prázdniny zaplní dvě fotbalová soustředěn­í a dvě dovolené s rodiči, jedna u moře a jedna v českých horách. Čtyřiasedm­desátiletý muž chtěl hledat houby v areálu kolem bývalých muničních skladů ve Vrběticích na Zlínsku, jenž je po explozích už třetím rokem uzavřený. Seniora, který podlezl plot i policejní pásku, uviděla ve středu odpoledne policejní hlídka, jež střežila areál muničních skladů. Důchodce se pak pokusil schovat za strom, byl však zadržen a čeká ho pokuta. (raš)

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia