MF DNES

Za pobodání klienta čeká směnárníka proces

-

Ani jedna ze stran už ale nemůže počítat s hlasy od uskupení SNK Evropští demokraté. Jejich pražský předseda Jiří Witzany původně figuroval na 12. místě společné kandidátky, minulý týden ale strana překvapivě ohlásila, že v hlavním městě podpoří TOP 09.

„Tím, že se koalice rozpadla, šli jsme do dalšího rozhodován­í v rámci Prahy s tím, že největší smysl má podporovat stranu, která je nám programově blízká a má největší šanci uspět,“vysvětluje Witzany a zároveň dodává, že se ale na kandidátce už neobjeví. A to zejména proto, že většina jeho spolustran­íků v ostatních krajích se chystá kandidovat za Starosty.

TOP 09 na poslední chvíli sbírá podporu i dalších menších stran. V polovině července oznámila spolupráci s Liberálně ekologicko­u stranou (LES). Na šestém místě kandidátní listiny proto bývalého starostu Prahy 5 Radka Klímu nahradí filmová dokumentar­istka a pedagožka Olga Sommerová z Liberálně ekologické strany a mezi kandidáty je také bývalý televizní zpravodaj a podnikatel Adam Komers z Klubu angažovaný­ch nestraníků. Volby do Poslanecké sněmovny se letos uskuteční 20. až 21. října. Směnárníko­vi, který 21. března pobodal zákazníka v obchodním centru na Floře, vadilo, že si muž ve frontě domlouval vzájemnou výměnu peněz s další klientkou. Tvrdí to obžaloba, kterou příští týden projedná soud. Obviněnému cizinci hrozí za pokus o vraždu 10 až 18 let vězení. Napadený muž přežil jen díky okamžité operaci. „Poté, kdy směnárník zaslechl domluvu dvou osob stojících ve frontě před směnárnou týkající se vzájemné výměny finanční hotovosti mezi nimi navzájem bez účasti směnárny, tyto nejprve okřikl a následně se začal s poškozeným navzájem slovně napadat a urážet,“popsal státní zástupce. Hádka se přesunula ven, kde proběhla krátká fackovačka. „Obviněný pak vytáhl zavírací nůž o délce čepele 85 milimetrů, otevřel jej a poškozenéh­o dostihl a stáhl na zem, kde do něho opakovaně velkou silou bodal,“stojí v obžalobě. Muže bodl do srdce a do břicha, kde zasáhl játra. Po útoku nechal zraněného ležet na zemi a odešel zpátky do směnárny, kde ho poté zadrželi policisté. (ČTK)

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia