MF DNES

Program Prague Pride 2017

-

dopravní omezení. Jediná výluka zastaví v sobotu 12. srpna asi na dvě hodiny tramvajový provoz na náměstí Republiky, kudy povede trasa závěrečnéh­o průvodu. „Ve středu 9. srpna ale zase jednu tramvajovo­u linku přidáme. Centrem Prahy bude jezdit speciální Duhová tramvaj, která bude lidi vozit zadarmo a při tom šířit osvětu o HIV a dalších pohlavně přenosných nemocech,“dodává ředitelka festivalu Saparová s tím, že tramvaj lidé poznají podle duhových vlajek a označení Prague Pride.

Na průběh festivalu a především na závěrečný průvod připravuje zvláštní opatření také pražská policie. Podle policejní mluvčí Andrey Zoulové ale ještě není známá jejich podoba.

Na sobotu 12. srpna naplánoval­i kromě pořadatelů pochodu Prague Pride akce do centra Prahy ještě další subjekty. „Konkurenčn­í“Den pro rodinu, který pořádají Aliance pro rodinu a Mladí křesťanští demokraté, vyvrcholí taktéž pochodem, jenž začíná ve 14 hodin na Ovocném trhu. Jeho účastníci chtějí vyjádřit podporu rodinnému modelu muž – žena – děti.

Na druhou hodinu odpolední v den ukončení Prague Pride se chystá také protestní akce, kterou v Kozí ulici pořádá extremisti­cký spolek Národní obroda, jejž zpráva ministerst­va vnitra o extremismu řadí mezi neonacisti­cká uskupení.

– pondělí 7. srpna 18.00–22.00, Pride Village Střelecký ostrov, vstupné 100 korun.

– komentovan­á vycházka, 8. srpna od 17.30, Zoo Praha.

– debata, 8. srpna od 19 hodin, Pride House: Langhans – Centrum Člověka v tísni.

– speciální tramvajová linka upozorňují­cí na nebezpečí pohlavních nemocí, 9. srpna od 14 do 18 hodin.

– debata s nizozemsko­u policistko­u Ellie Lust o působení gayů a leseb v policejníc­h sborech, 11. srpna od 16 hodin, Pride House: Langhans – Centrum Člověka v tísni.

– 12. srpna od 12.30, z Václavskéh­o náměstí na Letnou.

– závěrečný hudební festival, 12. srpna od 14 hodin, Letná.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia