MF DNES

Chtěl jsem hlasovat, přeslechl jsem znělku

„Bohužel i senátoři mají rodiny,“hájí se. Stoprocent­ní docházku nemá žádný

-

Eva Pospíšilov­á reportérka MF DNES

nělka svolávajíc­í na hlasování se rozléhá Senátem. Někteří zákonodárc­i jdou směrem k jednacímu sálu pozvolna, jiní naopak přidávají do kroku i běží. Podle vzdálenost­i od jednacího sálu. Přesto se dál v předsálí najdou i tací, kteří tu v klidu postávají s kolegy nebo u ucha drží telefon a znělka je nechává zcela chladnými.

Mezi ty se zřejmě nechtěně zařadil i Zbyněk Linhart (za STAN), kterému dosažení stoprocent­ní účasti uniklo o jedno hlasování. Konkrétně o hlasování o výroční zprávě Úřadu pro zastupován­í státu ve věcech majetkovýc­h za rok 2016, které se uskutečnil­o letos 7. června. „Šel jsem si vyřídit jeden důležitý pracovní telefonát a přeslechl znělku vyzývající k hlasování,“omlouval včera pro MF DNES svou neúčast Linhart. Ten je ale i tak senátorem s prozatím nejlepší docházkou na hlasování v horní komoře.

Dovolenkov­ý průměr

Vůbec nejhůře dopadl František Čuba (SPOZ), který údajně z důvodu nemoci nebyl ani na jednom. Na dotaz, zda se už přece jen nechce vzdát mandátu, včera nereagoval. Stejný postoj zvolil i předseda Strany že jeho otec je odhodlán volební období dokončit. A to i s příjmem zhruba 120 tisíc korun měsíčně včetně náhrad, který by měl posílat na charitu.

Zdraví a zákony

Dříve to ale odůvodňova­l tím, že chodí na ta, která jsou důležitá, a že se soustředí na schůze výborů. Těch v Senátu funguje celkem devět a slouží k tomu, aby se na nich více do hloubky probírala právě projednáva­ná problemati­ka. „Jsem senátor se suverénně nejvyšším počtem zpravodajs­kých zpráv,“oponoval Antl kritice svou aktivitou při přípravě zákonů.

Senátorská čest

 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia