MF DNES

Konečně nemusím hrát starou dámu

Úspěšné nastudován­í hry Šest tanečních hodin v šesti týdnech se od léta hraje v Divadle Bolka Polívky. Chantal Poullain zde učí už třetí taneční mistr.

-

Tomáš Šťástka redaktor MF DNES

což je přesně věk, na který autor Alfred Alfieri postavu psal. Oldřich Kaiser i Pavel Kříž hráli Minettiho jako zralí muži a já jsem tím pádem musela hrát svou postavu starší, aby ten rozdíl vynikl. S Martinem se vše změnilo. Nyní už nemusím hrát starou dámu. Dříve šlo o vztah muž a žena, nyní je to daleko víc mateřské, což jsem nečekala. Ale to je přesně ten okamžik, který v divadle miluji. I když Šest tanečních hodin hrajeme po šestisté, představen­í je pokaždé jiné. Martin Kraus měl při zkoušení velký prostor, původní představen­í s Oldou neviděl ani na videu. Důležité je si ten text zamilovat, a to se nyní naštěstí stalo. Martin se zamiloval.

Kromě mužské role v brněnském nastudován­í vše zůstalo?

Ani režiséra jsem nechtěla měnit. To představen­í je nesmrtelné. Šašek a královna měl asi tisíc repríz a každá byla jiná.

Vedle Šaška a Šesti hodin jste 17 let hrála ve Hře o manželství, máte ráda tak trvanlivé hry? Je Divadlo Bolka Polívky nyní vaší domovskou scénou?

Žiji v Praze, kde chystám i další projekty, do Brna jen dojíždím. Ale je to pro mne srdeční záležitost, že můžu hrát u Bolka. Byla jsem zde krásně přivítána. Miluji tyhle životní křižovatky.

Proč jste ukončila spolupráci s pražským Ungeltem?

Divadlo Ungelt představov­alo etapu mého života, byla jsem tam ráda, mají výbornou dramaturgi­i. Loni mne postavili před informaci, že nekoupili práva hned na čtyři představen­í, která přitom byla stále vyprodaná. Když jsem se ptala proč, nedostalo se mi žádné odpovědi, stejně jako Jiřímu Schmitzero­vi, který se mnou hrál. To člověka zamrzí. Když v Ungeltu skončilo Šest tanečních hodin, Bolek řekl, že tomu nerozumí a že koupí práva. Stejně tak uvažujeme o znovuuvede­ní představen­í Na vaše riziko.

Co dalšího v divadle chystáte?

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia