MF DNES

Sobotní zápisník z Malé Strany

-

● Nový centrální lídr hnutí STAN Jan Farský veřejně a nepravdivě obvinil MF

DNES, že v článku o chabé účasti poslanců na hlasování záměrně zatajila fakt, že mezi největší absentéry patří i Andrej Babiš. Ve skutečnost­i byl šéf ANO v textu výslovně uveden. Farský se i přes opakované výzvy autora tohoto sloupku odmítá omluvit, ale třeba v sobě pan Lžilídr ještě kus chlapa objeví a svou chybu uzná.

● „Věděli jste, že si Petr Fiala nechává dělat pálenku z ovoce z vlastní zahrádky?“ptá se partaj modrého ptáka v oběžníku Novinky ODS. – Nevěděli, ale žilo se nám v té nevědomost­i docela dobře.

● Andrej Babiš se ženil a sláva to byla veliká. Národ se bavil zejména novomanžel­ským vzkazem: „Teď je ta chvíle, aby jsi

byla šťastná.“Je to moc velké staromilst­ví chtít, aby když už ne ministr financí, tak aspoň možný český premiér uměl

česky? Na druhé straně, když si výraz „aby jsi byla šťastná“, zadáte do Googlu, vypadne vám asi 2 100 textů, které ho obsahují. Takže možná je Babiš ideálním reprezenta­ntem tohoto vzdělaného národa.

● Senátor ODS Jaroslav Kubera se pochlubil, že hraje postavu Edvarda Beneše v připravova­ném celovečern­ím filmu Ondřeje Trojana. V nedávném ztvárnění role Beneše v cyklu České století herec Martin Finger chodil úplně nahý, tak třeba se i o senátoru Kuberovi ve filmu dozvíme věci, které jsme dosud netušili.

● Od chvíle, kdy se jeho hlavním sponzorem stal miliardář Dalibor Dědek, zvýšilo hnutí STAN odhady svého volebního zisku z 10 na 20 % hlasů. Tím se celková optimistic­ká očekávání domácích partají už asi přehoupla přes 200 %. Znamená to, že budeme muset do října sehnat ještě dalších sedm milionů voličů. A možná i to, že po volbách budeme mít dva parlamenty.

● Malá chybička v Matrixu: místopředs­eda ANO Richard Brabec se nechal slyšet, že si dovede představit vládnutí s Tomiem Okamurou, jeho partajní šéf Andrej Babiš vzápětí kontroval, že si to naopak

představit neumí. Nevíme, jak si to přebrat, ale bojíme se radši předem. ● Parádník na hraně svéprávnos­ti, tak tituloval bulvár Václava Klause poté, co se na tenisové párty Advantage Cars Prague Open objevil v jakýchsi děsivých upnutých kamaších. Tak ještě že neměl na zádech batůžek, v ruce PET lahev, nejel na snowboardu a nejedl při tom kuřecí řízek, protože to by byl za levičáka, takto byl jen za... Václava Klause.

● Ekonomické oddělení Sněmovny vybídlo poslance, že na tento víkend je část ubytovací kapacity v „provozně účelovém zařízení Poslanecké sněmovny“(tedy v papalášské poslanecké chatě) v Harrachově volná. A protože poslanci jsou zástupci lidu a lid jsme my, tak balíme – a všichni hurá za hubičku do Harrachova!

 ?? Miroslav Korecký ??
Miroslav Korecký

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia