MF DNES

NÁPADY A NÁZORY

- Www.papelote.cz

ZELEŇ VE MĚSTĚ

Když začalo v Ostravě ozeleňován­í části chodníků, všichni se obávali, v jakém stavu budou pásy zeleně po několika měsících. Čekali jsme nekázeň chodců, odhozené nedopalky, neudržovan­é traviny, odpadky. Asi touha všech mít centrum města pěkné nakonec dokázala tento malý zelený zázrak udržet při životě. Všude jsou traviny pěstěné, zemina bez znečištění, ostrůvky krásně kvetou. Když k tomu přičteme pár truhlíků (klidně i betonových) s muškáty, nemáme si vlastně ve městě nač stěžovat.

JAROSLAVA MANOVÁ, MORAVSKÁ OSTRAVA

KOUZLO PŘÍRODY

Velmi mne zaujaly zahrady nad Soulem. To musí být velká krása. Bohužel je nikdy neuvidím, ale budu-li mít štěstí, možná mi synovec pošle fotku ze studijního pobytu tam, možná!

Přírodní jezírko jsem na zahradě nikdy neměla, vždy pouze pítka pro ptáky a také v zahradě u domu několik keramickýc­h misek pro psa.

Nyní nemám bohužel ani psa, ani zahradu, bydlím ve městě, obývám lodžii, kde pěstuji vše, co se dá, a také zde mám miniaturní vodní prvek, mísu s vodou, kam se ptáci přilétají napít, ale někdy i vykoupat, podobné pítko mají venku mezi květinami. Příroda je prostě kouzelná.

DANA BUŠKOVÁ, TURNOV Autoři dopisů získají blok z limitované edice Kombiné zdobený hravými razítkovým­i vzory. Má plátnem krytý hřbet, vsazenou záložku, poddajnou, ale pevnou vazbu a kvalitní ekologický papír. Více na

ORANŽOVÁ NADÍLKA

Já se musím pochlubit (když to neudělá nikdo jiný)... Letos jsem poprvé vařil, respektive zavařoval. Máme na zahradě strom – meruňku – a letos se nám, holka, nějak rozdala, takže jsme měli mísy plné meruněk a nevěděli, co s nimi. Magazín DOMA čtu každou středu a seriál o zavařování jsem spíš míjel, naštěstí výtisky hned nevyhazuji, takže jsem si našel rady a tipy, jak na to, a hele... viz fotka. Uznávám, žena vyrobila ten obal, ovšem důležitý je přece vždycky obsah, ne...

DANIEL PROKEŠ, PRAHA 5

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia