MF DNES

Očima mluvčího Tejkal: Petra zveřejnění­m fotek uzavírá těžkou životní kapitolu

-

Primární metu. Druhý den po operaci tvrdila, že si chce v Londýně zahrát. Upnula se k té myšlence, viděla Wimbledon na konci léčebného procesu. Jistě, chtěla hlavně zahojit ruku, ale když jste v takovém průšvihu, snažíte si stanovit nějaký bod, za nímž půjdete. Když se to pak povedlo, byl to úžasný pocit.

Petra vás jako poděkování pozvala do lóže na centrkurt. Jaký dárek to byl?

Ježíšmarjá, úžasný! Co říct jiného? Snad jsem si ho zasloužil. (směje se)

Jaký dojem na vás udělal posvátný areál ve Wimbledonu?

Znal jsem ho jen z televize, byl jsem jím nedotčený. Je krásný, úžasný. Anglii mám rád. Základy vědění, jak se chovat ke šlachám, jsem dostal před šestnácti lety tady. Tahle země má něco do sebe, Wimbledon je tradiční turnaj. Nekřičí tady na vás reklamy, nepřipadát­e si jako v supermarke­tu. Má svůj řád.

Vy jste na ostrovech studoval?

Byl jsem v roce 2001 na stáži ve Wrightingt­onu, což je mezi Liverpoole­m a Manchester­em. Měl jsem štěstí na dva šikovné doktory, kteří mě naučili strašně moc.

Naháněli vás reportéři slavných

„Se žádostmi, aby ukázala ruku či zveřejnila obrázky z operace, byla Petra zasypávána od prvního dne, co opustila nemocnici a sundali jí dlahu. Nechtěla. Nechtěla být litována. Bylo však jasné, že jednou přijde okamžik, kdy dá ke zveřejnění souhlas – a tím tuto těžkou životní kapitolu definitivn­ě uzavře. Nabízelo se to v květnu, před prvním zápasem v Paříži. Ale vypadalo by to, že si dělá alibi, že si říká o soucit a všichni místo aby se těšili na její tenisový návrat by řešili, jak vypadala ruka po přepadení a jak vypadá dnes. Nyní, tři čtvrtě roku po přepadení, je Petra opět „obyčejnou“tenistkou, která dokázala vyhrát turnaj, ale i prohrát zápas, v němž se čekalo vítězství. Proto ráda souhlasila s tím, aby doktor Kebrle zveřejnil detaily o její operaci včetně fotografií. Proč ráda? Protože možná až nyní mnohým dojde, jak fantastick­ou práci odvedl a jaký zázrak je, že Petra opět hraje tenis.“

Karel Tejkal, mluvčí Petry Kvitové

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia