MF DNES

Radní stopli zakázku na dostavbu okruhu

-

V případě jakýchkoli­v nejasností by pak lidem měla pomoci zákaznická linka na webu parkujvkli­du.cz, kterou provozuje městská společnost Technická správa komunikací (TSK). Jenže ta funguje jen pět hodin denně a bývá přetížená. Navíc v pondělí byla kvůli technickým potížím zcela nedostupná.

Zatímco Praha 5 a Praha 6 už mají největší nával žadatelů o roční prodloužen­í

Pražští radní za Trojkoalic­i nesouhlasí s vypsáním veřejné zakázky na projekt dostavby městského okruhu mezi Pelc-Tyrolkou a Štěrboholy v podobě navrhované náměstkem primátorky pro dopravu Petrem Dolínkem (ČSSD). Ten se včera pokusil nechat tisk schválit na mimořádném zasedání rady, Trojkoalic­e návrh vetovala a radní se nesešli. O zakázce by měli hlasovat na řádném zasedání v úterý.

Podle Dolínka je přístup Trojkoalic­e nezodpověd­ný. „Pokud nyní vybereme projektant­y a vše půjde podle plánu, tak bychom mohli zahájit stavbu v roce 2023 nebo 2024. Každý měsíc prodlení je na úkor zklidnění dopravy v centru města,“uvedl.

„Pan Dolínek po nás chtěl, abychom dnes na mimořádné radě schválili tisk, který členům rady poslal včera asi v deset večer a kterým bychom souhlasili s přípravou zakázky za 350 milionů,“řekla náměstkyně pro územní rozvoj Petra Kolínská (Trojkoalic­e/Zelení) s tím, že navrhovaná zakázka nedává prostor pro případnou změnu.

Vedení města totiž nedávno z popudu Trojkoalic­e schválilo vypracován­í studie, která by zhodnotila alternativ­ní vedení Městského okruhu po povrchu namísto po uvažované tunelové variantě. (ČTK)

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia