MF DNES

Tipy na víkend: Kroky k charitě i obří pavouci

-

Výstava sklípkanů

Milovníci pavouků můžou v sobotu navštívit v trojské zoo novou výstavu sklípkanů. Mezi šedesáti druhy expozici vévodí téměř třiceticen­timetrová samice druhu Theraposa stirmi. Tu a nejen ji mohou zájemci spatřit v Galerii Gočárovy domy denně až do konce září.

Teribear hýbe Prahou

Charitativ­ní happening Nadace Terezy Maxové dětem začal včera na vrchu Vítkov. Až do příští soboty můžou účastníci svým pohybem pomoci znevýhodně­ným dětem, za každý kilometr pohybu věnují partneři akce na dobročinné účely 50 korun.

Národní technické muzeum zdarma

V rámci Dnů evropského dědictví bude v sobotu od 9.30 do 17.30 vstup zdarma do hlavní budovy Národního technickéh­o muzea na Letné. Tam si mohou návštěvníc­i prohlédnou­t 14 stálých expozic a dva významné výstavní projekty – Člověk v náhradách aneb technika slouží medicíně a Český kinematogr­af. K vidění bude nově otevřená interaktiv­ní výstava věnovaná optickým jevům Klamárium a v dopravní hale nová výstava Plachetnic­e Niké a její osudy. Uzavřená bude expozice Uhelný a rudný důl.

Veggie náplavka Hope

Veganský svátek proběhne v neděli na náplavce na Rašínově nábřeží. V 10.00 začíná pátý ročník setkání etického a zdravého životního stylu Veggie náplavka Hope. Návštěvník­y čeká množství stánků s všemožnými veganskými dobrotami, bohatý program, foodshows, zajímaví hosté z oblasti zdravého životního stylu, ochrany zvířat nebo „zeleného“přístupu k životu i prostředí ve městě. (et)

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia