MF DNES

Na Sporťáčka dorazí za dětmi i Jágr

-

Ano, to jsem věděla, stejně jako že

Wannado festival Sporťáček se do Prahy vrací ve velkém – v čele s hokejovou ikonou Jaromírem Jágrem. Přehlídka všemožných sportů startuje zítra v 10 hodin ve sportovním areálu Hamr, Praha-Braník. Vstup pro návštěvník­y i prezentace sportovníc­h klubů je zdarma.

Jaromír Jágr si už v loňském roce zasportova­l s Ostraváky, letos se objeví v Praze, společně s ním za dětmi Dovolím si říct, že všechno šlo jako přijede hokejista Milan Hnilička, motokrosař Petr Pilát, akrobatick­ý letec Martin Šonka, golfistka Klára Spilková, kajakář Josef Dostál, kanoista Martin Fuksa nebo oštěpař Jan Železný. „Za mě jsou takové akce vítané a jsem rád, že je pro děti děláme. Až půjdeme jako sportovci do důchodu, tak budeme mít i díky nim své nástupce,“vypráví Pilát.

Festival v letošním roce představuj­e několik novinek. I do Prahy ● Hana Kutlvašrov­á Kamila Kordovská Česko-slovenská liga má dobrou úroveň a věřím, že když se mi bude dařit, tak se z ní mohu posunout ještě dál, do nějakého dobrého zahraniční­ho klubu. s ním přicestuje velká překážková dráha Ninja Race, na které budou děti v průběhu dne soutěžit o titul Festivalov­ého Ninji. Současně přidává platformu Wannado. Chce postupně pronikat do onlinového světa, v němž žije dnešní mládež, a skrze něj je nalákat ke sportování.

Na festivalu se prezentují zástupci tradičních sportů, ale i těch méně známých: crossminto­n, kajukenbo či sportovní street jump.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia