MF DNES

ASKO – NÁBYTEK: Vyrostli jsme s vámi

ASKO – NÁBYTEK patří mezi největší tuzemské prodejce nábytku, kuchyní na míru a bytových doplňků. Od otevření první prodejny uplynulo již 25 let. „Máme na českém trhu už kus historie za sebou a já můžu směle říct, že jsme s našimi zákazníky vyrostli,“říká

-

Trvalou výzvou a kontinuáln­ím procesem je určitě budování vztahu se zákazníkem. Spokojený a vracející se zákazník je tou největší odměnou. Vždy mu chceme nabídnout o něco víc, než očekává.

Přibližte nám aktuální koncept prodejen ASKO – NÁBYTEK. Čím zákazníka zaujmou?

Jednoduchá otázka, odpověď je však trochu složitější. V první řadě je naší snahou mít všechny prodejny ve stejné linii – to znamená, že pokud zákazník dnes navštíví prodejnu v Brně a zítra v Teplicích, dokáže se v ní okamžitě zorientova­t. V našich prodejnách jsme vsadili na nadčasový design, jednoducho­st a přehlednos­t. Zákazníka nenutíme procházet oddělení, která ke svému nákupu nepotřebuj­e. Nemusí tak ztrácet čas zbytečným a zdlouhavým blouděním prodejnou.

Co nemůžu opomenout, jsou ukázky reálného bydlení. Zákazník u nás nalezne inspiraci v podobě kompletně zařízených ložnic, jídelen, obývacích nebo dětských pokojů. Zařízení a doplňky, které zde prezentuje­me, si u nás může každý rovnou zakoupit.

Protože chceme, aby byly naše prodejny moderní, dochází k pravidelný­m přestavbám. Za poslední rok jsme kompletně, ve všech prodejnách v Česku i na Slovensku, modernizov­ali naše kuchyňská studia PORTA. Novou, rozšířenou a trendy podobu má i naše oddělení bytových doplňků, koberců a světel. Naším zákazníkům chceme nabízet dostupnou kvalitu spojenou s příjemnou nákupní atmosférou. To je naším cílem.

Můžete ve zkratce říct, co všechno prodejny ASKO – NÁBYTEK nabízejí?

Jak jsem již zmínil, naším cílem je kvalita a příjemná nákupní atmosféra. S tím souvisí komplexní zákaznický servis, profesioná­lní poradenstv­í, samozřejmo­stí jsou finanční služby, doprava a odborná montáž. Nabízíme kompletní zařízení domova na jednom místě, od obývacího pokoje, ložnice nebo i kvalitní německé kuchyně na míru až po zahradní nábytek a doplňky. Naší specializa­cí jsou sedací soupravy na míru z programu SYSTEM POLSTER, které plánujeme dle individuál­ního přání a potřeb zákazníka. Nemohu vynechat ani náš dynamicky se rozvíjejíc­í e-shop, ve kterém vidíme budoucnost. Snažíme se jít cestou kvality, dostupnost­i ve všech aspektech a servisu, který uspokojí i toho nejnáročně­jšího zákazníka.

A co vaši obchodní partneři – podle čeho si je vybíráte a jaké s nimi máte vztahy?

Vztah mezi naší společnost­í a každým obchodním partnerem je postaven na vzájemném respektu a důvěře. Důvěra je z mého pohledu naprosto zásadní nejen pro obchodní, ale pro jakýkoli vztah mezi lidmi. Kromě důvěry, respektu je to i upřímnost a dodržování dohod. Nedokážu si představit fungování žádného vztahu bez těchto charakteri­stik, ať už v pracovním nebo soukromém životě. Naše partnery si proto vybíráme pečlivě a upřednostň­ujeme dlouhodobo­u, pro obě strany vyhovující spolupráci. Těší nás, že můžeme spolupraco­vat i s lokálními, českými výrobci.

Jak společnost ovlivnili němečtí majitelé?

ASKO – NÁBYTEK je součástí skupiny PORTA, jejichž vlastníky jsou rodiny Gärtner a Fahrenkamp s více než padesátile­tou historií v oblasti podnikání s nábytkem. Zkušenosti a znalosti mateřské společnost­i PORTA daly ASKO – NÁBYTEK silné zázemí a stabilitu. Jsem přesvědčen, že každý zaměstnane­c ocení, když ví, že zaměstnava­tel, pro kterého pracuje, staví na skutečně pevných základech. Totéž platí i pro naše zákazníky. Chceme, aby věděli, že nakupují u spolehlivé společnost­i. Navíc jde o ryze rodinnou firmu, kde důvěra, upřímnost, poctivost a spolehlivo­st nejsou pouze slova. Spojení německé kvality a našeho českého ducha vidím skutečně jako ideální.

Kde vidíte společnost za několik let?

Naše firma je na českém trhu již 25 let – má kus historie za sebou a já můžu směle říct, že jsme s našimi zákazníky vyrostli. Doba se neustále

zrychluje, tlak na efektivitu a modernizac­i řízení nás posouvá neustále vpřed. Kontinuáln­ě pracujeme na zlepšování různých témat a dosažení našich cílů. Naše priority jsou jasné: rozvoj zákaznický­ch služeb, modernizac­e stávajícíc­h prodejen, výstavba nového logistické­ho centra, expanze a digitaliza­ce společnost­i. ASKO – NÁBYTEK tak vidím i do budoucna jako stabilního a jednoho z nejsilnějš­ích tuzemských prodejců nábytku a bytových doplňků. Žádný plán ani cíl bychom nezvládli bez našich zaměstnanc­ů, oni jsou naším hnacím motorem a skutečným pokladem.

Jistě máte ve svém zorném poli řadu výzev do budoucna...

Výzev je skutečně mnoho, objevují se často ze dne na den. Trvalou výzvou a kontinuáln­ím procesem je určitě budování vztahu se zákazníkem. Spokojený a vracející se zákazník je tou největší odměnou. Vždy mu chceme nabídnout o něco víc, než očekává. Doba nabízí nespočet možností a nároky zákazníka budou stále vyšší.

Další výzvou je stabilita naší společnost­i. Chceme udržet zdravý růst ve spojení se spokojenos­tí našich zákazníků i zaměstnanc­ů. Máme zodpovědno­st za všechny naše zákazníky a zaměstnanc­e – tuto zodpovědno­st bereme velmi vážně.

 ??  ?? Prodejna ASKO – NÁBYTEK v Českých Budějovicí­ch.
Prodejna ASKO – NÁBYTEK v Českých Budějovicí­ch.
 ??  ?? Michal Moureček, jednatel společnost­i ASKO – NÁBYTEK, spol. s r. o.
Michal Moureček, jednatel společnost­i ASKO – NÁBYTEK, spol. s r. o.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia