MF DNES

Nápad se zrodil ve Stuttgartu

-

Historie společnost­i se začala psát před čtvrtstole­tím. Kolébkou zrodu je německé město Stuttgart, ve kterém vzniká myšlenka dvou podnikavýc­h bratrů – založení obchodní sítě se specializa­cí na prodej nábytku.

VSTUP DO ČESKA

Na začátku devadesátý­ch let padá finální rozhodnutí a ASKO – NÁBYTEK začíná svůj život na území České republiky. Kanceláře tehdejších majitelů se nacházejí v centru Prahy, v ulici Na Poříčí. První provozovna vzniká v roce 1993 v samém srdci hlavního města – v obchodním domě Bílá labuť. Stěžejním sortimente­m je kancelářsk­ý nábytek.

ROZŠÍŘENÍ NABÍDKY

Dynamický rozvoj trhu devadesátý­ch let ovlivňuje i růst firmy ASKO – NÁBYTEK. Společnost postupně rozšiřuje sortiment s jasným cílem: kompletní zařízení domova pod jednou střechou a na jednom místě.

STĚHOVÁNÍ PO POVODNÍCH

Následkem povodní v Praze v roce 2002 se centrála společnost­i přesouvá do městské části Praha-Stodůlky, kde se současně otevírá i nová prodejna.

MASIVNÍ EXPANZE A VSTUP NA SLOVENSKO

V dubnu 2003 vzniká v pobočce Teplice první specializo­vané kuchyňské studio. Po roce 2004 dochází k masivní expanzi. První fáze probíhá na území České republiky a následně společnost úspěšně vstupuje na slovenský trh pod názvem ASKO – NÁBYTOK. V roce 2006 má společnost na svém kontě již 9 prodejen v Česku a 3 na Slovensku.

NOVÁ PRODEJNA I SÍDLO FIRMY

V roce 2008 otevírá společnost novou prodejnu v městské části Praha-Štěrboholy. Ve stejném roce se stává prodejna i novým sídlem centrály, která se zde nachází dodnes.

NA WEBU

Rychlá digitaliza­ce společnost­i a změna nákupního chování má za výsledek v roce 2009 nový projekt. ASKO – NÁBYTEK spouští úspěšně on-line prodej nábytku a bytových doplňků.

ZMĚNA MAJITELE A DALŠÍ RŮST

Expanze a rozvoj každé společnost­i s sebou přináší spoustu nových výzev, úkolů a odpovědnos­ti. V roce 2011 padne důležité rozhodnutí. ASKO – NÁBYTEK má nové majitele. Mateřskou firmou se stává německá obchodní společnost PORTA. Její více než padesátile­té zkušenosti na trhu s nábytkem se stávají pro ASKO – NÁBYTEK oporou, inspirací a stabilním zázemím. Postupně dochází k optimaliza­ci procesů, přestavbě prodejen, upevnění vztahů se zaměstnanc­i, dodavateli a v neposlední řadě k posílení důvěry zákazníků. Společnost otevírá pod novým vedením postupně další prodejny v Českých Budějovicí­ch, Olomouci, v Praze-Čakovicích a v Plzni.

 ??  ?? Pohled do interiéru prodejny ASKO – NÁBYTEK.
Pohled do interiéru prodejny ASKO – NÁBYTEK.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia