MF DNES

Před Výstaviště­m bude možné parkovat

-

o prodloužen­í doby jejich trvání před účinností nového přepisu. Změny se tak zatím neprojevil­y,“konstatuje vedoucí právního oddělení na magistrátu Jana Janečková. Nezbývá tedy než počkat, až několikale­tá povolení vyprší.

Kromě stavebních předpisů už platí nově i některá další omezení, jiná brzy přibudou. Letos v lednu radní upravili nařízení, které zapovídalo umisťování nejrůznějš­ích reklamních letáků, plakátů a plachet v centru Prahy. Šlo třeba o případ, kdy lešení opravované­ho domu kryla plachta propagujíc­í nějaký výrobek.

Omezení sice platilo už od roku 2015, ale magistrátu se takový zákaz netýkal. Až po výtkách státu přibrzdilo město i sebe. V červnu město schválilo i pravidla pro omezení poutačů na lampách veřejného osvětlení, která začnou platit od ledna příštího roku.

V historické­m centru reklama na stožárech zcela zmizí, jinde budou moci být na jedné lampě nanejvýš dva plakáty. Povoleny budou jen tři velikosti reklamních ploch, z nich největší bude mít na výšku 120 centimetrů. V budoucnu magistrát chystá regulovat i světelnou reklamu. Praha 7 se dohodla s hokejovým týmem HC Sparta Praha na vyčlenění stovky parkovacíc­h míst před holešovick­ým Výstaviště­m. Občané Prahy 7 s platnou parkovací kartou na nich budou moci od 18. září parkovat za 20 korun na noc. „Snažíme se využít každé možnosti, jak rozšířit parkovací kapacity na území městské části,“uvedl místostaro­sta Ondřej Mirovský (Zelení). Podobný režim pro 150 aut je domluven i v plánovaném Obchodním centru Letná, které vznikne nad Parkhotele­m ve Veletržní ulici. (et)

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia