MF DNES

Zákony pod stolem

- Ondřej Leinert reportér MF DNES

Pro ránu jako bývalý boxer nejde daleko. A tak děčínský poslanec ČSSD Jaroslav Foldyna při dotazu na svoje zamýšlené návrhy vypálí: čtyři děti a dost. Od pátého už by se nedostával­y přídavky. Je jaro 2016, sedíme ve sněmovních kuloárech a kolem zrovna prochází jiný sociálněde­mokratický poslanec. „A tady Jeroným mi s tím jako právník pomůže,“ukazuje Foldyna na Tejce. Ten se jen začervená.

„Radši bych o tom teď nemluvil, ještě to není dostatečně prodiskuto­vané a vypilované. Aby se toho všichni nelekli a nezapadlo to dřív, než to nějak učešeme,“obává se Tejc. Na jeho slova nakonec opravdu dojde. Vedení ČSSD pár dní nato plán zarazí.

A pro jednoho z nejaktivně­jších poslanců vůbec – Tejce – je to další návrh, který zůstane ležet ladem. Zatímco mnozí poslanci při dotazu, co by chtěli ve Sněmovně prosadit, marně loví v paměti, co si pamatují z programu své strany, Tejc neváhá.

Trestní odpovědnos­t nezletilýc­h už od třinácti let, za úmyslnou vraždu doživotí, domácí vězení pro neplatiče výživného, dva roky dovolené pro ty, co pečují o těžce nemocné příbuzné, specializo­vaní soudci na dětské kauzy...

Do toho několika svým spolustran­íkům, kteří nemají právnické vzdělání, přislíbí pomoc s dalšími návrhy. Stejně v případě Foldynova návrhu „čtyři děti a dost“.

„Už musím s těmi návrhy trochu zvolnit. Abych nedopadl jako Cimrman v tom podobenstv­í o sopce, která zasype sama sebe,“sahá si do svědomí Tejc. MF DNES vybrala deset návrhů, které v tomto volebním období vzbudily na politické scéně rozruch, ale nakonec zapadly. A právě Tejc měl podíl hned na třech z nich.

Legislativ­ní zmetky

Dvakrát se ve výběru objevuje hnutí Úsvit. Nápad zakázat zvyšování daní nebo halal porážky byl v českém prostředí sice převratný, ale návrh připravili tak nešikovně, že poslanci se ani nedostali k diskusi. „Bohužel jsme se občas dostali do situace, kdy se člověk cítí až trapně,“přiznává šéf poslanců Úsvitu Marek Černoch.

„Měli jsme mít právní služby, které nefungoval­y, jak měly, takže se stalo, že návrhy byly špatně legislativ­ně napsány, byly v nich zbytečné chyby,“dodává Černoch.

Vůbec nejblíž k realizaci ze všech vybraných změn byl návrh poslanců ODS Zbyňka Stanjury a Ivana Adamce povolit na vybraných úsecích dálnic rychlost až 150 kilometrů v hodině. Na jaře 2015, když zmínění poslanci ODS navrhli změnu v rámci sedm let rozebírané novely zákona o pozemních komunikací­ch, to bylo dokonalé překvapení.

Návrh totiž za velkého aplausu schválili poslanci i navzdory kritice ministra dopravy Dana Ťoka.

Navíc naprosto hladce. Podpořila jej většina Ťokových spolustran­íků z ANO, ČSSD, TOP 09 i ODS.

Česká média tehdy o návrhu informoval­a jako o hotové věci. Neočekával­o se, že by definitivn­í přijetí změn ještě zkomplikov­ali senátoři nebo prezident. Ale senátoři následně po velkém tlaku odborníků i ministerst­va dopravy, že české dálnice na tuto změnu nejsou připraveny, zákon vrátili do Sněmovny.

A tam už se znovu většina pro „stopadesát­ku“nenašla. Jak rychle poslanci změnu schválili, tak rychle pak spadla pod stůl.

Naopak nejdelší trampoty postihly ve Sněmovně návrh na regulaci prostituce – prostitutk­y řádně zaregistro­vané na radnici a odvádějící daně. Mohla to být revoluční změna, kterou na podzim 2013 po několika letech diskusí připravil pražský radní za TOP 09 Lukáš Manhart.

Ten ho ještě stihl poslat do Sněmovny, ale návrh zdědilo nové vedení pražského magistrátu v čele s Adrianou Krnáčovou z ANO, které už k němu mělo mnohem rezervovan­ější přístup.

„Pokaždé se ptám, jestli za ním jeho předkladat­elé dál stojí, nebo ho chtějí stáhnout, ale dělají mrtvého brouka,“postěžoval­a si MF DNES loni na jaře komunistic­ká poslankyně a zpravodajk­a návrhu Zuzka Bebarová Rujbrová.

Návrh sice ještě stihl úspěšně projít prvním čtením, ale dál už nic. A z velké změny se stal největší ležák. Poslanci ho do konce tohoto volebního období totiž už nestihli znovu projednat. Ve Sněmovně přitom návrh ležel tři a půl roku, nejdéle ze všech.

 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia