MF DNES

Havárie při předjížděn­í: Zaorálkovi sešili hlavu

-

Ministr zahraničí Lubomír Zaorálek (ČSSD), který v pátek večer havaroval u Lechovic na Znojemsku a utrpěl poranění hlavy, poděkoval na Twitteru záchranářů­m. Dnů NATO se však kvůli zranění nezúčastni­l.

„Děkuji brněnským záchranářů­m, lékařům a sestrám traumatolo­gie nemocnice v brněnských Bohunicích za jejich včerejší pohotovost a za to, jak mi nakonec pěkně sešili hlavu. Jsem rád, že se nikomu dalšímu nic nestalo,“napsal.

Ministr byl do brněnské nemocnice se zraněním hlavy převezen vrtulníkem poté, co se jeho limuzína střetla s jiným vozem. Ještě v pátek večer byl propuštěn do domácího léčení.

Nehoda se podle informací iDNES.cz stala tak, že během předjížděn­í limuzíně do jízdní dráhy vjelo jiné auto bez blinkru. Ministr seděl na sedadle spolujezdc­e a zranění u něj bylo největší. Ve voze byli kromě Zaorálka a řidiče z ochranné služby ještě další dva lidé.

Ke střetu vozidel došlo v podvečerní­ch hodinách. Zatím není jasné, kdo nehodu způsobil. Podle zdroje Práva vůz ministra Zaorálka havaroval, když se snažil předjet mercedes.

Jeho řidič však ve stejný moment začal také předjíždět před sebou jedoucí vůz, takže se mercedes srazil s ministersk­ým audi a vytlačil ho ze silnice.

Ministr se vracel ze setkání s voliči v Jihomoravs­kém kraji. O víkendu se měl účastnit akce Dny NATO, jeho účast sociální demokracie kvůli zranění zrušila. (bun)

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia