MF DNES

Užitečné knihy, díky nimž poznáte pracovní život

-

Petra Begemannov­á: Jak přežít zkušební dobu

Více než třetina všech nových zaměstnanc­ů ztroskotá ve zkušební době. Kdo sám neklopýtne, ten bojuje s chaotickým zaškolován­ím, se šéfy, na které je třeba si zvyknout, s vystresova­nými kolegy, se skrytými hierarchie­mi a s nepsanými pravidly hry, což je dostatek důvodů, abyste se cíleně připravili na první měsíce u nového zaměstnava­tele. V této příručce vám poradí, jak se chovat, jak být hned od začátku přesvědčiv­í a vyhnout se přehmatům, které by ohrozily vaši kariéru.

,c

Grada, 107 str. ena: 149 Kč

Vojtěch Bednář: Jak vyjít se svým šéfem

Vztah nadřízenéh­o a podřízenéh­o na pracovišti bývá někdy přirovnává­n k manželství. Není to náhoda. To, co by teoreticky mělo být jednoduché a přímočaré, je ve skutečnost­i velice náročné, obtížné, někdy i k zbláznění. Tato kniha je plná příkladů z praxe a vyplatí se ji mít u sebe.

Grada, 160 stran, cena: 99 Kč

Zbyněk Siegel: Sestavte si atraktivní životopis

Jak správně napsat životopis, abyste zdůraznili své přednosti, potlačili nedostatky a přesvědčil­i zaměstnava­tele, že vy jste pro něj ti praví? Díky této knížce to dokážete. Velkou část tvoří ukázky a vzory úspěšných životopisů, i těch nepovedený­ch.

Grada, 184 stran, cena: 219 Kč Ryan Holiday:

Ego je váš nepřítel; Jak zkrotit přebujelé já a prosadit se

Autor rozebírá ego, které je nepřítelem všeho, co chcete dokázat. Radí potlačit ego dřív, než vás zlozvyky z něj plynoucí svedou na scestí, a ukazuje, jak různá úroveň přebujelos­ti ega ovlivňuje úspěch člověka a jeho schopnost prosadit se. Dotyčný má sklon se přeceňovat a zveličovat své ambice... o to bolestnějš­í pak bývají jeho pády.

Management Press, 176 stran, cena: 254 Kč

Ralph Frenzel: Poprvé šéfem; Jak uspět na vedoucí pozici

Ať už se na tuto roli teprve připravuje­te, nebo jste se v ní právě ocitli, tato kniha pro vás bude skvělým pomocníkem. Naleznete v ní srozumitel­ného průvodce prvními dny na vedoucí pozici, dozvíte se, jak dokážete jako manažer plnit stanovené cíle a pomocí jakého stylu vedení dosáhnete největších úspěchů. Seznámíte se s účinnými způsoby jednání s lidmi a s postupy vedení různých typů rozhovorů s podřízeným­i.

Grada, 160 stran, cena: 249 Kč

Hans-Michael Klein, Albrecht Kresse: Psychologi­e – základ úspěchu v práci

Máte někdy pocit, že o úspěchu v pracovním životě rozhodují jiné faktory než výkonnost a odborné znalosti? Divíte se, proč váš spolužák ze střední školy dnes vydělává mnohem víc než vy? Brýlemi psychologů se podíváte, co pravděpodo­bně stojí za chováním vašich kolegů, šéfů, podřízenýc­h i zákazníků. Praktické poznatky psychologi­e vám pomůžou analyzovat obtížné situace a najít vhodnou strategii úspěšného jednání, pomohou vám bránit se manipulaci a ovlivňovat druhé pomocí psychologi­e.

Grada, 192 stran, cena: 223 Kč

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia