MF DNES

Sparta bere pohár vážně. Chtěla by v něm až do finále

V neděli čeká fotbalovou Spartu další ligový zápas. Přivítá Teplice, které budou jistě silnější než Znojmo, přes něž s obtížemi postoupila v poháru.

-

Jan Daněk redaktor MF DNES

Josef Šural vedl Spartu do pohárové bitvy ve Znojmě jako kapitán. A možná ani nečekal, že to bude tak namáhavá fuška.

„Postoupili jsme. To všechny ligové týmy říct nemohou,“řekl trochu alibistick­y 27letý útočník po upracované výhře 1:0 nad druholigov­ým soupeřem, proti němuž se Sparta v posledních minutách obávala o postup. „Jako Sparta bychom měli vyhrávat přesvědčiv­ěji,“věděl Josef Šural.

Jak těžké bylo motivovat se na pohár po nedělní ligové porážce 0:2 se Slavií?

Prohrát derby a ještě po takovém výkonu není nic příjemného, snažili jsme se z toho oklepat. Derby si ještě rozebereme, protože na to nebylo moc času. Špatně tam toho bylo dost.

Jaký byl duel ve Znojmě?

Začali jsme dobře, drželi jsme balon. Měli jsme to pod kontrolou, Vatajelu dal hezký gól. Pak jsme přestali hrát, postupně jsme se vytráceli a míč jsme měli na kopačkách čím dál méně a vepředu jsme ho lehce ztráceli.

Naopak Znojmu sebevědomí postupem času rostlo, že?

Neměli co ztratit. Když to řeknu blbě, kdyby dostali dva góly, bylo by jim to jedno. Hrálo se na postup a tlačili se dopředu. Byli důrazní a nepříjemní, odvedli velmi dobrý výkon. Nebyl to jednoduchý soupeř.

Bylo to jen o gól. Kdybychom nebyli ve střehu, mohlo to tam padnout. Ke konci se kupily standardky, bylo to nepříjemné.

Co říkáte na sparťanské příznivce, kteří na rozdíl od ligy neprotesto­vali a fandili?

Přijelo jich dost. Popravdě ani nevím, jestli nadávali, ale povzbuzova­li docela hodně. Ale jestli bylo pár nadávek, to nevím. Patří jim jen dík.

Berete po vyřazení z Evropské ligy Český pohár vážněji?

Kromě ligy hrajeme už jen pohár, bereme ho stoprocent­ně vážně a chceme se dostat až do finále.

 ?? Foto: Luboš Pavlíček, ČTK ?? Kapitán Při absencích několika zkušených hráčů na čele s Tomášem Rosickým a Davidem Lafatou vedl Josef Šural ve Znojmě hostující tým s kapitánsko­u páskou na rukávu.
Foto: Luboš Pavlíček, ČTK Kapitán Při absencích několika zkušených hráčů na čele s Tomášem Rosickým a Davidem Lafatou vedl Josef Šural ve Znojmě hostující tým s kapitánsko­u páskou na rukávu.
 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia