MF DNES

DEJME ZDRAVÍ ZELENOU!

- MUDr. Alexandra Vosátková

Všichni víme, že lidské tělo potřebuje kvalitní potraviny, výživu. V současnost­i se prudce rozvíjí biozeměděl­ství, obnovuje se pěstování ovoce a zeleniny na zahradách. Tento trend je třeba plně podporovat: nejen že si tak člověk vypěstuje své vlastní „biopotravi­ny“, ale získá i vztah k půdě a přírodě vůbec.

Exotika plná vitamínů a minerálů

Nicméně lidé nyní mají tak obrovskou zátěž, že to obvykle nestačí. A proto hledají potraviny, které nabídnou víc. Ve světě je řada plodin něčím výjimečnýc­h. Firma Energy vybrala ty z nejčistšíc­h koutů světa a vytvořila z nich produkty, které mohou člověku dát skutečně něco navíc. Tyto plodiny pocházejí z exotických lokalit jako jsou tibetská údolí plná dravých řek a čistého horského vzduchu, nekonečné březové háje Litvy nebo amazonské pralesy a další, kde celý ekosystém stále ještě funguje tak, jak jej pro nás stvořila matka příroda. Na tisících hektarech organické půdy se zde rodí co do obsahu živin mimořádně koncentrov­ané plody. Většinou jsou ručně sbírány, šetrně zpracovává­ny a jejich kvalita se zcela nekompromi­sně hlídá.

Nejpřiroze­nější očista těla

Chlorellu určitě znáte a víte, že jde o řasu, která výborně pročistí tělo a obnoví postupně jeho sílu. Dokáže také podpořit regeneraci střev a pomáhá vytvářet energetick­ou rezervu v játrech. Málokdo ale ví, že tu nejkvalitn­ější chlorellu najdeme na jediném místě na světě: tichomořsk­ém ostrově Tchaj-wan.

Organic Chlorella díky tomu vyniká svou čistotou, sílou a účinností.

„Zelená krev“pro okamžité dodání energie

Barley je posekaný zelený ječmen, jakmile dorostl 15 cm výšky, usušený a zpracovaný do dvou produktů. Jednak Barley Juice, který pochází z tibetských náhorních plošin a je ve formě tablet, a jednak

Organic Barley Juice z jižní Kalifornie k přípravě osvěžující­ho nápoje. Oba dokáží velmi rychle aktivovat energii, podpořit svými enzymy trávení, hojení zánětů, normalizov­at hladiny cukru v krvi, zlepšit psychiku, kvalitu krve včetně krevního obrazu, a mají řadu dalších zajímavých účinků. Ne nadarmo bývá nápoj z mladého ječmene nazýván „zelenou krví“.

Komplexní rostlinné bílkoviny

Energie Barleye je velmi prudká, a proto byl vytvořen produkt

Spirulina Barley, vysoce bílkovinná řasa, která je obrovským zdrojem výživy pro buňky celého organismu, a v kombinaci s Barleyem působí dokonce u velmi vyčerpanýc­h osob pro doplnění sil.

Být zdravý jako řepa

Organic Beta je silně koncentrov­aný výtažek z červené řepy, o které všichni víme, jak je zdravá, ale málo kdo jí dokáže dost sníst. Je však zcela mimořádná ve svých účincích. Nejen že čistí organismus a působí protinádor­ově, dokonce je znám i účinek v těhotenstv­í na dobrý vývoj nervové soustavy plodu. Její schopnost podporovat sílu a chránit organismus před oxidačním stresem je prokázaná již od starověku.

Chcete poradit ohledně prevence zdravotníc­h problémů, posílení imunity a užívání zelených potravin? Najděte si Klub Energy nejblíže svému bydlišti na: www.energy.cz/kluby.

 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia