MF DNES

POLÉVKA S CHILLI

-

2. Troubu předehřeje­me na °C, plech vyložíme pečicím papírem. Těsto rozválíme na podsypaném vále na plát, který rozkrájíme na čtverce o hraně osm centimetrů, lžičkou do nich rozdělíme náplň a spojíme protilehlé cípy. Potřeme rozšlehaný­m žloutkem, posypeme semínky a pečeme ve vyhřáté troubě 12–15 minut.

PŘÍPRAVA 20 MINUT PEČENÍ 40 MINUT VAŘENÍ 20 MINUT PORCE PRO 4 OSOBY

kg dýně hokkaido velká cibule  stroužky česneku lžíce másla lžička    nastrouhan­ého čerstvého zázvoru lžička  kari koření lžičky mletého římského  kmínu špetka mletého koriandru špetka   mleté skořice sůl l zeleninové­ho vývaru   bobkové listy lžíce smetany na vaření   pepř dýňová semínka čerstvý koriandr    chilli paprička  

1. Omytou dýni rozkrájíme na větší kusy, rozložíme slupkou dolů na plech vyložený pečicím papírem a dáme na 40 minut péct do trouby vyhřáté na 180 °C. Zchladlou dýni rozmixujem­e dohladka. Cibuli a česnek oloupeme, cibuli pokrájíme na kostičky, česnek prolisujem­e. 2. V hrnci rozehřejem­e máslo, orestujeme na něm cibuli, přisypeme zázvor a česnek a společně krátce opečeme. Do hrnce přidáme suché koření a minutu opékáme na mírném plameni, přilijeme vývar, dýňové pyré, vložíme bobkové listy, pokud je polévka hustá, naředíme ji vodou, osolíme a povaříme asi 15 minut. Hrnec stáhneme z plotny, vyjmeme bobkové listy a polévku rozmixujem­e tyčovým mixérem. Dochutíme solí, pepřem, přimícháme smetanu. Na pánvi nasucho orestujeme dýňová semínka, koriandr a chilli papričku nasekáme. Polévku rozdělíme do misek, ozdobíme semínky, koriandrem a chilli papričkou.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia