MF DNES

Bída v Litvínově. Skóre jako ve fotbale

-

Za takové skóre by se klidně mohl stydět i nejeden fotbalový tým. V jedenácti utkáních dali hokejisté Litvínova pouhých třináct branek a krčí se na samém dně extraligov­é tabulky. Tak špatné střelecké období na severu Čech nepamatují.

Je snad problémem málo snahy a aktivity? Ale jděte.

Hráči Vervy za poslední dva zápasy vypálili 85 střel, ovšem prosadili se pouze jednou. Nepomáhají ani dříve obávané přesilovky, z 56 proměnili pouze čtyři.

„Už nevím, čím to je. Přitom na tréninku nám tam všechno padá. Pak přijde zápas a vždycky necháme vyniknout gólmana,“lamentuje František Lukeš, dlouholeté střelecké eso Litvínova.

Pětatřicet­iletý útočník byl po posledním zápase na Spartě už pořádně vytočený. Marně hledal vysvětlení totálního zmaru.

Jednou trefil tyčku. Podruhé, v závěrečné třetině, za mohutného tlaku hostů, kdy přestřílel­i Pražany 23:4, najížděl sám na brankáře Honzíka, tvrdě vypálil, ale sparťanský gólman bleskurych­le mávl lapačkou. Litvínovsk­ý lídr nevěřil, že puk neskončil v brance.

„Šel k zemi, chtěl jsem to poslat nahoru k tyči a on na to dosáhne. Beru to na sebe,“kaje se útočník, jenž v lize vstřelil už přes dvě stě branek, letos dal dvě...

Nepohoda v koncovce překvapuje. Vždyť právě tým z Litvínova desítky let platil za symbol ofenzivníh­o hokeje. Dvoucifern­é výsledky nebyly výjimečné. V hokejovém Litvínově se vždy řídili heslem: hurá do útoku, obrana si poradí. Hlinka, Růžička, Rosol, Reichel, Čaloun, Ručinský to vždy byli mašiny na góly.

Chybí tahoun

nahradit. Jeho nerozlučný parťák Viktor Hübl je zraněný. Sice začal s lehkým tréninkem, ale na zápas zatím není připravený.

Co další? Petera Jánského také trápí zdravotní problémy, Martin Hanzl, stejně jako starší bratr Robin zaujme vytříbenou technikou, v efektivitě je zatím stínem střelce z poslední sezony.

A Kanaďan Josh Nicholls, jenž v přípravě vstřelil pět branek? O něm manažer Robert Kysela tvrdil, že může dát v sezoně až 30 branek. „Klasický koncový hráč, strašně nebezpečný s pohotovou střelou,“předpovída­l.

Výsledek? V osmi utkáních se

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia