MF DNES

Podmínka pro Weisse: při nehodě zabil dva lidi

-

Sexuolog Petr Weiss byl včera v Pelhřimově odsouzen na 2,5 roku s tříletým odkladem za loňskou dopravní nehodu, při níž zahynuli dva lidé. Navíc dostal i dvouletý zákaz řízení. Weiss vjel loni svým jaguarem cestou na chalupu u Počátek na Pelhřimovs­ku do protisměru, kde v tu chvíli projížděl Ford Focus. V něm cestovali rodiče se svou pětadvacet­iletou dcerou. Soud při vyměření trestu přihlédl ke znaleckým posudkům, podle nichž by všichni srážku přežili, kdyby dívka na zadním sedadle byla připoutaná. Rozsudek zatím není pravomocný. (jif)

„Soňa je drobná, neměla by sílu mu ublížit tak, aby ho to zabilo,“dodává matka odsouzené.

Vyšetřovat­elé ale došli k jednoznačn­ému závěru, že dítěti někdo úmyslně ublížil a nejspíš v afektu ho třikrát udeřil velkou silou.

A obvinili matku Soňu, která podle znalkyň z oboru psychologi­e a psychiatri­e má nižší intelekt, ale netrpí žádnou duševní poruchou a v době vraždy musela jednat v afektu.

Obhájce sice namítal, že to mohl udělat třeba její druh, s nímž má dvě děti, ale to vyšetřovat­elé vyloučili.

V době úmrtí dítěte nebyl doma, ale v zaměstnání.

„K dispozici jsou kamerové záznamy i informace, které jasně dokazují, že partner obžalované byl v práci,“konstatova­la soudkyně Dagmar Bordovská, která ženu odsoudila na patnáct let.

„Brácha by to neudělal. Nikdy. Neměl ani důvod. Mysleli jsme, že se

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia