MF DNES

KOLEM PROŠEL ANDĚL

ANETA LANGEROVÁ

-

Kdysi jste často měnila účesy a barvu vlasů, ale poslední roky už máte vlasy stále stejné, dlouhé, přirozené. Je to náhoda, nebo to o něčem vypovídá? Dřív jsem byla pod tlakem. Pořád jsem slyšela, že mám být taková a maková, co mám a nemám dělat. Snažila jsem se v tom všem zorientova­t a zároveň vyjádřit, kdo jsem a co chci dělat. Vlasy mi v tom pomáhaly. Byla jsem schopná jít do obrovských extrémů, například jsem ze dne na den měla vlasy krátké a bílé. Postupně jsem měla na hlavě snad všechno.

Co všechno? Od pankáče přes dredy až po šachovnici.

I šachovnice byla? Byla. Dokonce jsem měla na půlce hlavy vlasy delší a na druhé půlce krátké. Přišlo mi to fajn. Bylo to hledání. Zároveň jsem měla pocit, že se tím bráním tomu tlaku a aspoň trochu si vyhazuju z kopýtka. Navíc jsem měla kadeřnici, která se nebránila mi ty podivné věci na hlavě dělat.

Současné, stále stejné dlouhé vlasy taky o něčem svědčí? Svědčí o tom, že jsem se uklidnila.

Co si pod tím představit? Je mi dobře. Cítím se přirozeně. Věřím si. Nic mi nechybí. Snad jen tu a tam odpočinek. Posledních pár let bylo hektických, ale jsem ráda. Pořád mi připadá neuvěřitel­né, že se můžu živit sama, být na vlastních nohách, mít tu svobodu. Potvrdilo se mi, že když se člověk snaží dělat, co si přeje, a vybičuje se k tomu, že je schopen nést zodpovědno­st za všechny své kroky, nese to ovoce.

Žádná nervozita kvůli tomu, že se teď poprvé ukážete v hlavní roli ve filmu? Když jsem ten film viděla, byla jsem rozhozená. Dívat se na sebe na plátně v jiné roli pro mě bylo naprosto nemyslitel­né. Odcházela jsem z promítání téměř s pláčem. Pak jsem si řekla, dobrý, mám to za sebou, film je hotový, už bude klid.

Má hlavní roli ve filmu a pochvalné kritiky na poslední turné. A tak nějak celá zkrásněla. To už dávno není polekaná dívenka ze SuperStar. Ale byl to boj, zdá se.

 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia