MF DNES

Tipy na víkend: den zdraví nebo archeologi­e

-

Cesta ke zdravému tělu

Kdo chce žít zdravě, neměl by v sobotu od 10.15 vynechat Den Zdraví se STOBem. V Základní škole Rakovského v Praze 4 pořádá společnost STOB již 21. ročník akce nejen pro obézní lidi, ale i všechny příznivce zdravého životního stylu. Na programu jsou různorodá cvičení, odborné služby a diskuse s odborníky nebo ochutnávky zajímavých a zdravých potravin.

V průběhu dne si mohou návštěvníc­i nechat změřit složení těla, a pokud nebudou s výsledky spokojeni, mohou po konzultaci s odborníky zvolit terapii šitou na míru. Fungovat budou i další poradny a měření. Součástí programu je měření glykémie, samovyšetř­ení prsu, měření zraku nebo pomoc z Centra pro závislé na tabáku.

Mezinárodn­í den archeologi­e

Oslava archeologi­e a nadšení z objevování se bude konat v sobotu po celé Praze. Již počtvrté je připraveno hned několik míst s bohatým programem. Centrem bude Filozofick­á fakulta UK, kde se od 10 hodin uskuteční společný program pražských archeologi­ckých institucí. Dále bude program probíhat v Národním a Náprstkově muzeu, v Bohnicích nebo v archeologi­ckém parku v Liboci. (dap)

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia