MF DNES

Pozor, pálí Kabajev. Hattrick Rusa přinesl Bohemce tři body

-

Bylo to po pěti měsících, ale škoda vývoje utkání. V prvním poločase

Hattrick během úvodních 22 minut v podání Jevgenije Kabajeva přinesl fotbalistů­m Bohemians tři body za včerejší výhru 4:2 v Jihlavě.

Klokani, kteří dosud měli nejhorší útok ligy, tak poprvé od dubna 2008 nastříleli v nejvyšší soutěži více než tři branky a v neúplné tabulce poskočili na šesté místo. Jihlava naopak zůstala poslední.

Kouč pražského týmu Martin Hašek už před týdnem prohlásil, že má Kabajev velkou formu.

A ruský útočník to potvrdil. Už v deváté minutě využil Urblíkovu chybu v rozehrávce a šel sám na gólmana Hanuše. Vůbec první střela v utkání skončila v síti. „Chtěli jsme V tréninku s týmem jsem nějaké tři týdny, takže už jsem si na nové kluky celkem zvykl. Martin Jiránek je velice zkušený hráč, takže nebyl problém si s ním vyhovět. Navzájem jsme si pomohli. Škoda toho gólu, ale jinak si myslím, že Slovácko moc šancí nemělo.

Nešlo to při obdržené brance ještě

zodpovědně bránit, snažili jsme se hrát na rychlé brejky, což se nám v duelu maximálně dařilo. Kabajevovi

minut stačilo Jevgeniji Kabajevovi k nastřílení hattricku ve včerejším utkání.

minut potřeboval v roce 1994 k nastřílení hattricku rekordman Horst Siegl. Sparta dělala určité změny, jejichž dopad teď můžete vidět. Bylo nás více, kdo jsme skončili, ale nerad bych se k tomu více vyjadřoval. o rekord ligy. Dosud nikdo od úvodního hvizdu tak rychle třikrát neskóroval. Nejrychlej­ší hattrick v historii však má na svědomí sparťan Horst Siegl, který v roce 1994 třikrát skóroval do sítě Dukly v rozmezí mezi 80. a 88. minutou.

„Po přestávce jsme nechtěli nechat soupeře nadechnout kontaktním gólem, bohužel se to stalo. Zlomová, byla 73. minuta, kdy Fryšták vychytal soupeře a Reiter z protiútoku rozhodl. Potom bylo cítit, že čtvrtá branka vzala soupeři chuť. V zápase jsme tahali za delší konec provazu a zaslouženě zvítězili,“hodnotil Martin Hašek.

Jihlava svými góly jen snižovala na 1:3 a 2:4. (prp, ČTK)

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia