MF DNES

Proti šampionkám

Karolínu Plíškovou čekají na Turnaji mistryň ve skupině jen vítězky grandslamů

- Miroslav Němý sportovní reportér MF DNES

opisovala, jak si prohlédla jedno z nejbohatší­ch měst světa ze špičky proslulého ruského kola zvaného Singapore Flyer: „Bylo to úžasné, moc jsem si to užila. Je pokaždé bezvadné zažít něco mimo tenis.“

Karolína Plíšková už z podobné „výšky“shlížela i na své konkurentk­y, v roce 2017 se stala na osm týdnů světovou jedničkou.

Zároveň poslední měsíce i tak trochu kopírovaly pohyb na této atrakci: většinou nahoře, chvíli i dole.

Nyní se blíží poslední mise tak úspěšného, vyčerpávaj­ícího a náročného roku – Turnaj mistryň a na něm skupina šampionek.

Pouze tři dámy přijely na setkání elity do Singapuru s tím, že už za sebou mají euforii z grandslamo­vého titulu. Všechny tři jsou v bílé skupině s Plíškovou: letošní šampionka z Wimbledonu Garbině Muguruzaov­á, královna pařížské antuky Jelena Ostapenkov­á a věku odolávajíc­í Venus Williamsov­á, jež má v 37 letech ve vitríně již sedm trofejí.

Právě duelem proti ní Plíšková zahájí program Turnaje mistryň v neděli v 11 hodin českého času.

Dárky každý večer

Z těch osmi týdnů jsem si užila každý den, tohle byl odjakživa můj cíl,“prohlásila Plíšková.

Uspět na Turnaji mistryň náleží do seznamu podobně atraktivní­ch met a rozhodně nejen kvůli štědrým prize money, které mohou neporažené vítězce vynést dva miliony dolarů. Zvlášť Singapur „své“tenistky rozmazluje.

„Hotel je nádherný a dostáváme každý večer dárky. Paráda,“usmívala se Williamsov­á, která by třeba s Caroline Wozniackou klidně mohla jít rovnou na módní molo. To světová jednička Simona Halepová žertovala: „Ujít v takových botách celý červený koberec, to pro mě bylo těžší než tenisový zápas.“

Pokud by šlo jen o kariérní bilanci, znějí vyhlídky Plíškové docela optimistic­ky. Ostapenkov­ou zdolala v obou startech, s Venus má vyrovnané skóre 1-1 a loni ji vyřadila na US Open, s Muguruzaov­ou si hřeje

 ?? Foto: Getty Images ?? Tenisová krása Nejlepší hráčky roku pohromadě na Turnaji mistryň v Singapuru. Zleva Caroline Garciaová, Venus Williamsov­á, Elina Svitolinov­á, Simona Halepová, Garbině Muguruzaov­á, Karolína Plíšková, Caroline Wozniacká a Jelena Ostapenkov­á.
Foto: Getty Images Tenisová krása Nejlepší hráčky roku pohromadě na Turnaji mistryň v Singapuru. Zleva Caroline Garciaová, Venus Williamsov­á, Elina Svitolinov­á, Simona Halepová, Garbině Muguruzaov­á, Karolína Plíšková, Caroline Wozniacká a Jelena Ostapenkov­á.
 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia