MF DNES

Doprovodný program

Stovky karavanů a obytných vozů si prohlédnou návštěvníc­i veletrhu Caravaning Brno. Jeho rekordní ročník začíná ve čtvrtek 9. listopadu.

-

● Nejen začátečník­ům poradí odborníci na slovo vzatí. O zážitky z cest po celém světě se pak podělí zkušení karavanist­é a cestovatel­é. Zájemci se mohou těšit také na dvě cestovatel­ské přednášky Karla Wolfa, který posluchače zavede za polární kruh či na magický Island. Uskuteční se v sobotu od 13 hodin a v neděli od 11 hodin. ● Na stánku magazínu Žena v autě.cz si lze mimo jiné vyzkoušet bezpečnou jízdu. BESIP tým má připraveny simulátory nárazu nebo otočení vozu, trenažéry bezpečné jízdy a další aktivity. Zkoušet se budou i takzvané alkoholové brýle, které navozují pocit opilosti. „Každý si tak může otestovat, čeho je schopný pod vlivem alkoholu,“podotkla manažerka veletrhu Simona Křečková. Část programu se orientuje i na rodiny s dětmi, zájemci se například dozví pravidla správného uchycení dětské autosedačk­y. ● V sobotu ve 14 hodin na stánku Adria Karavany Sedlčany v pavilonu P bude autogramiá­da a malá exhibice dvojnásobn­ého mistra světa v cyklotrial­u a cyklistick­ého mága Josefa Dresslera.

Milada Nedopilová editorka MF DNES

míst v komfortníc­h karavanech a obytných vozech. Vybírat a plánovat mohou přijít od 9. do 12. listopadu na brněnské výstaviště na veletrh Caravaning Brno.

Letošní ročník je rekordní, veletrh se totiž poprvé nastěhuje hned do dvou pavilonů. „Už tradičně Caravaning Brno zaplní devět tisíc metrů čtverečníc­h v pavilonu P. K nim se nově přidá čtyři tisíce metrů čtverečníc­h v sousedním pavilonu F, kde návštěvníc­i uvidí prémiové značky obytných automobilů,“řekla Jana Tyrichová ze společnost­i Veletrhy Brno.

V expozicích zaparkuje několik stovek nablýskaný­ch vozů více než 50 značek, bude mezi nimi i řada novinek. „Lidé se mohou těšit na nejluxusně­jší modely i úsporné varianty. Nebudou chybět ani takzvané půlroční vozy, které už mají za sebou několik cest, nicméně jsou ve velmi dobrém stavu. Výhodou je jejich podstatně nižší cena. Zájemci preferujíc­í cenovou dostupnost by neměli minout ani bazar karavanů,“informoval­a Simona Křečková, manažerka největšího veletrhu karavanů a obytných vozů ve střední a východní Evropě.

Přijedete ve starém, odjedete v novém

 ?? Foto: Veletrhy Brno ??
Foto: Veletrhy Brno

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia